Inhaalduel gestaakt: Borger in verwarring

BorgerBorger speelde dinsdagavond het inhaalduel in en tegen Waskemeer. Bij winst zou de ploeg van trainer Arne Joling  koploper worden in de vierde klasse D. Zover kwam het niet want na dertig minuten spelen liep scheidsrechter Kooistra van het veld, beide ploegen en het publiek in verwarring achterlatend. De stand was overigens op dat moment nog 0-0.

Fysiek sterke tegenstander
Met hooggespannen verwachtingen was titelkandidaat Borger –ondersteund door een flinke supportersschare – afgereisd naar Waskemeer. Beide ploegen waren elkaar dit seizoen nog niet eerder tegengekomen, aanstaande zaterdag staat het thuisduel tegen Waskemeer op het programma. Op een goed verlicht veld werd er om 20:00 uur afgetrapt en al snel bleek dat Borger flink aan de bak moest tegen een fysiek sterke tegenstander. Het hobbelige speelveld was niet in het voordeel van de gasten, goed combinatievoetbal was bijna niet mogelijk. Echt grote kansen deden zich aan beide kanten dan ook niet voor.

Eén van de duels uit het eerste half uur... (foto: Andries Middelbos)
Eén van de duels uit het eerste half uur… (foto: Andries Middelbos)

Van het veld
Na een half uur spelen werd er rond de middellijn een overtreding gemaakt door een Borger-speler, die daarvoor een gele kaart ontving. De aanvoerder van Waskemeer was hierbij geblesseerd geraakt en lag enkele minuten voor verzorging op de grond. Het duurde nogal een tijdje en tijdens dit oponthoud liep scheidsrechter Kooistra ineens van het veld, iedereen in verwarring achterlatend. Lange tijd was niet duidelijk wat er aan de hand was en werd gedacht aan een sanitaire stop. Pas na een flink aantal minuten kregen beide ploegen in de gaten dat de scheidsrechter de wedstrijd had gestaakt. Naar zijn zeggen had hij van spelers en publiek teveel kritiek gekregen en had hij er geen zin meer in.

Verbazing
Verbazing alom op het sportpark in Waskemeer, het duel gaf totaal geen aanleiding om tot staking over te gaan. De wedstrijd zal nu moeten worden overgespeeld, maar het vinden van een geschikte datum zal zo naar het einde van de competitie toe nog niet meevallen. Voorlopig geen koppositie voor Borger dus en zowel de spelers als het publiek bleven zitten met een katterig gevoel. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys bindt ook Zandpol aan de zegekar

Pekelder Boys verkeert in uitstekende vorm en behaalde opnieuw een ruime overwinning.

Sten Vos beslist blauw-groene derby

De altijd beladen derby tussen Stadskanaal en buurman Musselkanaal was vanmiddag niet zo enerverend ...

Alteveer niet opgewassen tegen HFC ’15

Vandaag heeft Alteveer in de uitwedstrijd tegen naaste belager HFC ’15 een 2-1 nederlaag geïncasseerd. ...