Bleke derby prooi voor Valthermond

V-M“Winnen!”, dat was de kreet die het meest gebruikt werd tijdens de Kanaalstreek-derby tussen Valthermond en Musselkanaal. De kreet werd uitgeroepen op moment dat er duels tussen spelers van beide teams plaatsvonden. En dat gebeurde nogal vaak in de bitter teleurstellende kraker. Musselkanaal kon geen vuist maken en Valthermond kon, met een vroege voorsprong op zak, rustig afwachten. Voor de Mondkers betekende de 2-0 overwinning een volgende stap richting de tweede klasse. 

Uit de startblokken
Dat de heren voetballers een teleurstellende voorstelling af zouden leveren, was in de beginfase niet te voorspellen. Musselkanaal schoot uit de startblokken: Ferdinand van der Sluis zag zijn inzet tegen de paal belanden. Het hobbelige veld maakte goed voetbal onmogelijk en wanneer de speelwijze van Musselkanaal hierbij op wordt geteld, is verklaard waarom het voor de neutrale supporters in het restant van de eerste helft behelpen was. De bezoekers hadden zich tegen het voetballend geweld van de blauw-witten gewapend door iets verder in te zakken, en hen aan te pakken zodra de thuisploeg het middenveld betrad. Deze speelwijze werkte in die zin goed, dat Valthermond gedwongen werd tot het spelen van de lange bal en dus weinig gevaarlijk kon worden.

Gerwin Schmitz en Alwin Braakman waren veelvuldig met elkaar in duel…

Onzekere sluitpost
Nu hoefde dat vanaf de tiende minuut ook niet echt meer, want Edwin Drenth opende op dat moment de score. De aanvaller was attent op een slordige terugspeelbal van Dominic Folkers: 1-0. Feitelijk was Musselkanaal alleen gevaarlijk door Valthermond-doelman Victor van der Vlag. De goalie maakte een onzekere indruk, en was met name bij hoge, indraaiende ballen geen zekere sluitpost. Uiteindelijk hield Van der Vlag wel ‘gewoon’ de nul, dus in het kamp van trainer Harris Huizingh zal niemand deren om de gevaarlijke momenten. Huizingh zag in de slotfase van de eerste helft nog twee kansrijke momenten ontstaan voor zijn ploeg. Eerst was er een penalty-claim met Erwin Wardenburg in de hoofdrol, waarna Rick Schlimbach een inzet van rechtsback Leeuwinga niet tot doelpunt kon promoveren.

Bedenkelijk niveau
In het tweede bedrijf gleed de wedstrijd helemaal af tot een bedenkelijk niveau. Als gezegd: Valthermond leek het wel prima te vinden, en Musselkanaal ontbeerde het noodzakelijke voetballend vernuft op het middenveld. Met Ferdinand van der Sluis en Mark Bos hebben de groenhemden twee speersnelle flankspelers, maar er wordt vrij weinig gedaan met hun specifieke kwaliteiten. Eén van de spaarzame hoogtepunten in de tweede helft was een inzet van Demy te Velde, maar hij zocht na iets meer dan een kwartier spelen het doel te hoog. Dat had Gydo Buurman ook al gedaan, toen het strafschopgebied voor de neus van Arjan Scholte-Aalbes omgedoopt leek tot een schiettent. Behalve Buurman lukte het Wardenburg en Edwin Drenth ook niet om te scoren.

De bevrijdende 2-0 van Edwin Drenth wordt gevierd…

Aanstaande kampioen
Dit lukte Drenth in de slotfase wel. Op het moment dat bewaker Jeroen Drenth naar de aanval was gedirigeerd, ontsnapte de topschutter aan buitenspel en dit soort kansen zijn dit seizoen veelvuldig raak bij de aanvaller. Uiteindelijk was er dus sprake van een teleurstellende derby, met een uitkomst waar Valthermond zich goed in zal kunnen vinden. Komende donderdag kan worden afgewacht hoe de enige overgebleven concurrent Titan (Zuidwolde speelde gelijk, red.) het ervan af brengt tegen laagvlieger Bargeres. Maar een voorsprong van minimaal vijf punten: die gaat dit Valthermond echt niet verspelen.

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like