Onstwedder Boys laat koploper struikelen

Onstwedder BoysOnstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op de Boskamp verrassend een punt behaald tegen koploper ZZVV. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, waardoor de eindstand 0-0 werd. ZZVV begon goed aan de wedstrijd en zette Onstwedder Boys in het eerste kwartier onder druk. In de twaalfde minuut kwam de bal uit een vrije trap gevaarlijk voor het  doel van de Boys, maar doelman Rein Koudstaal en de lat brachten redding voor de ploeg uit Onstwedde.

Kansen voor ZZVV
Even later kreeg ook Onstwedder Boys een goede mogelijkheid. Harm Visser kopte de bal door, waarna Robert de Vries in kansrijke positie de bal net naast het doel van ZZVV schoot. De snelle ZZVV’er Paul Bos was af en toe ongrijpbaar en kreeg na ongeveer twintig minuten spelen een vrije trap mee op twintig meter van het doel. Joël Huiskes nam de vrije trap, maar schoot de bal net langs de paal. Aan de andere kant dook Gerko Scheper gevaarlijk op voor het doel van de ploeg uit Zuidwolde, maar keeper Luuk Dorland wist net op tijd redding te brengen. De beste mogelijkheid voor ZZVV was voor Paul Bos, die helemaal vrijstaand de bal naast het doel van Onstwedder Boys schoot.

Rein Koudstaal kijkt een bal naast het doel... (foto: Bé Sterenborg)
Rein Koudstaal kijkt een bal naast het doel… (foto: Bé Sterenborg)

Visser raakt de paal
Ook na de thee zetten de bezoekers Onstwedder Boys onder druk en kreeg het een aantal mogelijkheden. De beste was voor Martijn Reining, wiens schot de paal teisterde. Verder ontbrak de scherpte bij de Zuidwolder spitsen, want schoten van afstand gingen naast of hoog over. Onstwedder Boys kreeg in de tweede helft twee mogelijkheden. Eerst ging Peter Orsel goed door op rechts. Zijn schot werd echter door keeper Dorland tot corner verwerkt. De beste kans was voor clubtopscorer Harm Visser, die na ongeveer twintig minuten spelen in de tweede helft de bal via de paal naast zag gaan.

Cruciale redding
ZZVV voerde in de slotfase de druk op en kreeg in de extra tijd nog een uitstekende mogelijkheid. Het was Gerben Meems die namens Onstwedder Boys de bal nog voor de doellijn weg wist te schieten, na een goede aanval van de ploeg uit Zuidwolde. ZZVV zal de komende weken met Glimmen en De Weide af moeten rekenen als het gaat om het kampioenschap, terwijl Onstwedder Boys nog punten moet sprokkelen om de nacompetitie veilig te stellen: te beginnen komende zaterdag tegen buurman SJS.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zuur gelijkspel voor Borger

Een arbitrale dwaling heeft ervoor gezorgd dat Borger slechts een punt overhield aan de confrontatie met ...

Onstwedder Boys bewijst zichzelf goede dienst

Na de winterstop is Onstwedder Boys een ploeg in vorm. Van de vier gespeelde ...

SJS in eigen huis langs Angelslo

SJS won van Angelslo en pakte daarmee drie belangrijke punten.