Nieuw Buinen na winst richting nacompetitie

Een moment voor het doel van FC Wolvega
Een moment voor het doel van FC Wolvega

Nieuw Buinen mocht afgelopen zondag haar topscorer Jeroen Buurke weer dankbaar zijn, want door een rake vrije trap van de topscorer bleven de drie punten in eigen huis. De ploeg van Jan Korte won met 3-2 van Wolvega en deed daarmee goede zaken in de strijd om de derde periode. Achilles 1894 staat bovenaan in de derde periode en wanneer de Assenaren kampioen worden neemt Nieuw Buinen deze over. Via de nacompetitie mag men dan proberen om alsnog promotie te maken naar de hoofdklasse.

Nieuw Buinen moet het vandaag stellen zonder spelmaker Gert Lukens, die met een gebroken vinger aan de kant moest blijven. Ook zonder Lukens begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd en had het via Anne Sybesma al gauw op voorsprong kunnen komen, maar de blonde middenvelder mistte jammerlijk het lege doel. Na ongeveer 10 minuten kwam Nieuw Buinen wel op een 1-0 voorsprong, nadat een verdediger van Wolvega in eigen doel kopte. Niet lang hierna werd de stand alweer gelijk getrokken door Wolvega. Het was Leon Peereboom die na vermeend buitenspel door mocht van scheidsrechter Boekholt en de 1-1 kon maken. In de 18e minuut floot de scheidsrechter ietwat gemakkelijk in het voordeel van de thuisploeg, nadat Jeroen Buurke licht geduwd werd in het strafschopgebied. De vorige week nog drie keer trefzekere Arjan Wiegers nam de toegekende penalty voor zijn rekening, maar zijn zachte inzet werd gestopt door de keeper. Na een half wederom pech aan de kant van Nieuw Buinen. Een bal die tussen keeper en verdediging in viel kon niet op tijd worden weggewerkt door de doelman, waarna een speler van Wolvega kon profiteren en de 1-2 maakte. Voor rust kreeg Anne Sybesma nog twee grote kansen om gelijk te maken, maar ook deze waren niet aan hem besteed.

Na rust moest Nieuw Buinen op jacht naar de overwinning, die noodzakelijk was in de strijd om de periode. Onder druk van de Buunermonders groef Wolvega zich in op eigen helft en gokte op de counter. Dit kwam hen duur te staan want het was Erwin Aukes die met een afstandsschot de keeper verraste en de 2-2 op het scorebord zette. Ook na deze gelijkmaker bleef Nieuw Buinen druk houden op de tegenstander en kreeg men na een overtreding op Frank Venema een vrije trap toegekend op een kansrijke positie. Jeroen Buurke schoot deze onberispelijk in de kruising en bracht de stand op 3-2. Zoals verwacht probeerde Wolvega in de slotminuten nog iets aan deze achterstand te doen, maar echt gevaarlijk werden de gasten niet.

Bron: www.vvnieuwbuinen.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Hekkensluiter SVBS ’77 geen partij voor Mussel

Het was de moeite van het reizen waard voor Mussel: een reisdag van tweehonderd ...

TEVV lijkt klaar voor de nacompetitie

TEVV heeft hun laatste duel van de reguliere competitie met 4-2 gewonnen van de ...

Gasselternijveen ook met lege handen tegen Eext

Het lijkt erop dat Gasselternijveen zich moet gaan voorbereiden op een zwaar seizoen. Na ...