SJS bewijst zichzelf slechte dienst

SJSSJS heeft zich zaterdag een slechte dienst bewezen. Op voorhand gingen de blauwhemden voor de drie punten. Echter, SVN ’69 uit Nijeveen wilde hier niet aan meewerken en ging terecht met de drie punten aan de haal: 1-3. Onder moeilijke voetbalomstandigheden(veel wind en een slecht veld) probeerde SJS het aanvankelijk middels combinatievoetbal, maar dit vervaagde na een kwartier. Te vaak zorgde de opbouw van achteruit bijna voor gevaarlijke situaties voor de tegenstanders uit Nijeveen.

Curieuze momenten
Deze ploeg had het veel sneller bekeken en gokte vooral op de snelheid van Jorick van der Galien. Daar dit ook weinig soelaas bood, was het wachten op een gelukkig moment. Hiervoor was SJS het eerst aan de beurt. Een scherp aangesneden vrije trap van Rick Breedveld werd door Johan van Klinken met het hoofd in de verre hoek gedeponeerd. De rest van de eerste helft kabbelde rustig voort met veel balverlies en bij vlagen curieuze momenten met betrekking tot de omstandigheden. Ruststand: 0 – 1.

Veel onderbrekingen
Het eerste kwartier van de tweede helft kenmerkte zich door veel onderbrekingen. Dit haalde het tempo behoorlijk uit de wedstrijd, maar er was wel duidelijk te zien dat SVN veel sterker uit de kleedkamer was gekomen. Ze hadden zich goed ingesteld op het tegen de wind in spelen van SJS, die er eigenlijk maar zeer sporadisch uitkwamen. De uiteindelijke gelijkmaker was dan ook terecht. SJS kreeg de bal niet goed weg en in het midden stond Jarno Westenbrink helemaal vrij om het leer achter doelman Van der Zande te werken.

Missende Van Klinken
De blauwhemden probeerden de draad weer op te pakken en na een mooie aanval werd Anne Sybesma ten val gebracht in het strafschopgebied. Deze was overigens niet aan Johan van Klinken besteed en gaf SVN het gevoel dat er meer inzat. Dit bleek geen loze gedachte: weer was het Jarno Westenbrink die scoorde. Na een knappe actie schoot hij de bal onder Van der Zande door in de lange hoek. Ook het slotakkoord was voor SVN: een corner van Westenbrink werd door Van der Zande in het eigen doel gewerkt. Op de overwinning van SVN ’69 was niets aan te merken en voor SJS is het zaak snel de blik vooruit te wenden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen heeft eerste overwinning in 4e klasse binnen

Gasselternijveen pakte de eerste drie punten van het seizoen door Amboina te verslaan.

Stadskanaal verliest van LTC

Stadskanaal verloor ook haar tweede bekerduel, ditmaal was LTC te sterk.