Westerwolde heeft nog één concurrent over

WesterwoldeOp een winderig sportpark ‘Lubbert Bruins’ won koploper Westerwolde op eenvoudige wijze van het als nummer twaalf geklasseerde Drieborg. Met doelpunten van Kevin van der Laan, Rik te Velde en Bartel Geleijnse, die drie keer het net vond, ging de overwinning mee terug naar Vlagtwedde en kan de ploeg van trainer Jan de Roo zich voorbereiden op de midweekse topwedstrijd tegen concurrent Bareveld.

Comfortabele voorsprong
Goed voetbal was deze middag in Drieborg bijna niet mogelijk. De straffe noordwestenwind en het enigszins hobbelige hoofdveld van de plaatselijke trots zorgden er voor dat de bal regelmatig in het weiland lag. Toch wist Westerwolde het best met de omstandigheden om te gaan en binnen tien minuten lag de bal al achter de deze middag matig opererende sluitpost van Drieborg. Deze openingsgoal werd gescoord door Kevin van der Laan, die dit seizoen als jeugdspeler moeiteloos een plaats in de basis van de Vlagtwedder hoofdmacht heeft afgedwongen. Met de wind enigszins in de rug en geholpen door deze wind wist Bartel Geleijnse voor de rust nog twee keer te scoren. Met een comfortabele 3-0 voorsprong werd de kleedkamer dan ook opgezocht.

De doelman van Drieborg moest vijf keer vissen...
De doelman van Drieborg moest vijf keer vissen…

Rommelig bedrijf
De tweede helft was amper begonnen of Rik te Velde wist een prima aanval van Westerwolde met een kleine hoofdknik om te zetten tot een doelpunt. Mocht de wedstrijd nog niet gespeeld zijn, dan was dit voor de ploeg uit Drieborg wel de genadeklap. De hoofden gingen naar beneden en tot goede aanvallen kwam men nauwelijks. Ook bij Westerwolde wilde het niet allemaal echt meer vlotten, zodat de tweede helft het best het predicaat ‘rommelig’ opgespeld kan krijgen. Nog eenmaal wist Bartel Geleijnse met een droge en zuivere knal de doelman van Drieborg te passeren, zodat scheidsrechter Hassing – die goed leidde – de eindstand van 5-0 voor Westerwolde op het wedstrijdformulier kon noteren. Al met al een eenvoudige, maar nuttige overwinning voor de mannen uit Vlagtwedde.

Beslissende wedstrijd
Voor Westerwolde staat komende donderdag 16 april misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. Op ‘De Barlage’ in Vlagtwedde wordt dan Bareveld ontvangen, de ploeg die drie verliespunten meer heeft dan Westerwolde. Hoewel de ploeg  van Jan de Roo door een groot aantal blessures wordt geplaagd, kan het team van aanvoerder Kars Waalkens vol goede moed als koploper aan deze krachtmeting beginnen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Doelpuntloos gelijkspel voor Sellingen

Sellingen had zondagmiddag goede zaken kunnen doen door concurrent DSC ’65 te verslaan, maar ...

Westerwolde legt koploper Siddeburen over de knie

Na een dramatische start wist Westerwolde zondagmiddag in en tegen Siddeburen, koploper en gedoodverfd ...

Alteveer wint voor vijfde keer op rij

Alteveer blijft goed presteren en won voor de vijfde keer op rij.