Borger lijdt nederlaag tegen energiek Tonego

borgerIk moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Een passage uit het nummer opzij van Herman van Veen, die ook heel toepasselijk is voor het spel van Tonego. De poldervoetballers spelen fris en fruitig en tonen negentig minuten lang een tomeloze inzet. Borger toonde ook de gehele wedstrijd diezelfde inzet, maar kwam er uiteindelijk niet aan te pas en verloor verdiend met 2-0.

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Tonego op het programma. Dat betekende een lange busreis en op voorhand ook een lastige opgave. Tonego verloor nog maar een keer en staat daardoor ook op een tweede plaats. Borger doet het ook naar behoren met een vierde plaats en daardoor kon er vandaag wel enizgins gesproken worden van een topper.

Aanvallende intenties
Op de erbarmelijk slechte grasmat gingen beiden elftallen met aanvallende intenties van start. Zowel Borger als Tonego willen graag druk zetten dus werd het een hele energieke wedstrijd van beide kanten. Desondanks gebeurde er in het eerste half uur weinig voor beide doelen. Dat kwam met name omdat beide defensies hun mannetje stonden, waardoor er geen noemenswaardige kansen ontstonden. De eerste echte goede kans wel direct raak en die was voor de thuisploeg. Dom balverlies op het middenveld leverde een snelle tegenstoot op voor Tonego, dat uiteindelijk na drie pogingen wist te scoren. De afgeslagen bal werd vanaf rand strafschopgebied uitstekend binnen geschoten.

Hard strijden
In de tweede helft werd het duel meer open ook omdat Borger wat meer ruimtes moest laten om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Tonego was echter de bovenliggende partij in deze helft en Borger had moeite met de inschuivende en lopende mensen van de thuisploeg. In de loop van de tweede helft kwam Tonego op een 2-0 voorsprong vanuit een strafschop. Borger bleef ondanks de 2-0 achterstand geloof houden in een resultaat en bleef hard strijden.  Het kreeg zeker wel een aantal mogelijkheden om tot goede kansen te komen, maar het was slordig in de eindpass waardoor de doelman van de thuisploeg niet vaak hoefde in te grijpen. Aan de andere kant kreeg Tonego veel ruimte en een aantal kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar dat verzuimde de thuisploeg.

Verdiende winnaar
Uiteindelijk bleef het bij 2-0 en was Tonego de verdiende winnaar van deze wedstrijd. Het beschikt over een goed spelend elftal dat al jaren samen speelt en dat zeker bovenin mee zal blijven doen. Voor Borger zat het deze middag er gewoon niet in, maar ondanks de nederlaag vindt het zich nog altijd terug op een keurige zesde plaats. Over twee weken wordt de competitie weer hervat en dan is Vitesse ’63 te gast in Borger.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tiental SETA sleept punt uit het vuur bij VVS Oostwold

SETA keek tot driemaal toe tegen een achterstand aan, maar toonde veerkracht en speelde ...

Onstwedder Boys speelt gelijk tegen WVV

Onstwedder Boys speelde gelijk tegen WVV en dat bleek niet voldoende om door te ...