Terug in de tijd: FC Ter Apel ’96 verrast Stadskanaal in openingswedstrijd

FC Ter Apel ’96 zorgde voor een verrassing door Stadskanaal in de openingswedstrijd te verslaan.

Ter Apel ’96 heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen direct voor een verrassend resultaat gezorgd. In de Kanaalstreek-derby tegen SC Stadskanaal, dat wordt gezien als één van de titelkandidaten in de derde klasse C, wonnen de roodhemden met 1-0. Arjan Heeres mocht zich de matchwinner noemen.

Geen sterkhouders

Stadskanaal moest het in de eerste wedstrijd zonder een aantal sterkhouders doen. Denny Feiken en Hidde Jan Hidding ontbraken wegens andere verplichtingen. Ondanks het gemis van een aantal spelers werd Stadskanaal vooraf gezien als de grote favoriet. Stadskanaal wil immers dolgraag promoveren, daar waar Ter Apel na het vertrek van een aantal spelers de lat minder hoog legt.

Gedisciplineerd Ter Apel

Ter Apel startte feller dan de bezoekers uit Stadskanaal. Trainer Henry Goeree had zijn elftal goed geïnstrueerd. De gastheren speelden gedisciplineerd en naar hun mogelijkheden. Wanneer de Ter Apelers de bal veroverden werd meteen de ervaren spits Ron Kuper gezocht. Tot uitgespeelde kansen leidde dit niet, maar ook Stadskanaal wist nauwelijks kansen te creëren.

Voorsprong

Halverwege de eerste helft kwam Ter Apel verdiend op voorsprong. Middenvelder Heeres mocht ongehinderd vanaf de middenlijn opstomen richting Royce Geerlings, die kansloos werd gelaten. Stadskanaal probeerde het wel, maar teveel spelers haalden niet hun normale niveau. Toch had Stadskanaal voor rust moeten scoren. Spits Jeffrey Bakker faalde oog in oog met de Ter Apeler-goalie. Ook had Bakker wellicht een strafschop kunnen krijgen. De snelle spits werd tijdens een dribbel aangetikt, maar besloot door te gaan. Wanneer hij was gaan liggen had de scheidsrechter van dienst de bal waarschijnlijk op de stip gelegd.

Aanvalsspel ontregelen

In de tweede helft startte Stadskanaal scherper dan voor rust. Ter Apel beperkte zich tot verdedigen, maar gezegd moet worden dat Ter Apel dat erg goed deed. Het aanvalsspel van Stadskanaal werd prima ontregeld. Stadskanaal kreeg wel een aantal kansen. Deze kwamen echter niet tot stand uit prachtige aanvallen, maar meer uit scrimmages voor het vijandelijke doel. Hoewel Stadskanaal gezien het spelbeeld misschien een punt had verdiend, bleven de punten in Ter Apel. Iets wat door Ter Apel als een bonus gezien zal worden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys overwint in Zeerijp

Onstwedder Boys heeft de uitwedstrijd tegen De Fivel gewonnen. In het Noord-Groningse Zeerijp zegevierden ...

Stadskanaal niet langs WKE ’16

SC Stadskanaal heeft het oefenduel tegen vierdeklasser WKE '16 niet weten te winnen. Op ...

Rodan Farrell schiet SPW langs EEC

SPW komt een 0-2 achterstand te boven en wint alsnog van EEC.