Strijdend Alteveer krijgt beloning tegen KSC

AlteveerNa een 2-0 overwinning op KSC kan het voor de mannen van René Nijgh amper nog fout gaan: het vierdeklasserschap is met 29 punten uit 21 wedstrijden voor 99% veilig gesteld. Een puike prestatie van het team dat door blessures gehavend aan de strijd begon. En op dat vlak lijkt de gifbeker nog niet leeg, want Bart Nieland viel uit met een ogenschijnlijk zware blessure.

Communicatiefout
Als gezegd: blessures. Verdedigers René Meems en Erik Wolfs moesten toekijken, en met Can Altunay en Nieland stonden er twee spelers binnen de lijnen die niet helemaal okselfris waren. Pluspuntje was de terugkeer van Johnny Vonk. Alteveer kwam niet als beste ploeg uit de startblokken en leek ook moeite te hebben met de straffe wind die waaide. De eerste kans van de middag was dan ook voor KSC, dat bijna profiteerde van een communicatiefout bij de geelhemden. Sander van Duuren was echter attent en bracht redding.

Geplaatst schot
Zonder dat het nog maar één kans had gehad kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong: Can Altunay kon na storen van Bryan Schenkel de bal langs doelman Erwin Haandrikman te plaatsen. Na deze goal kwam Alteveer wat beter in de wedstrijd, en kreeg men kansen op meer goals. Opnieuw waren Schenkel en Altunay betrokken, maar laatstgenoemde bleek nu geen kille afmaker.  

RdW
Roy de Wijk schoot Alteveer in veilige haven…

Zelf opgezet
Na de thee tapte KSC uit een ander vaatje en probeerde het Alteveer terug te dringen. De geel-zwarten reageerden door een gezonde dosis strijd in de wedstrijd te steken. Hierbij werd men gesterkt door de uitstekende opererende defensie. Uiteindelijk bleken de gastheren zelfs de score te kunnen verdubbelen: Roy de Wijk rondde een zelf opgezette aanval knap af: 2-0. 

De Jonge Sport

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen en EEC delen de punten

Gasselternijveen en EEC hebben hun tweede onderlinge ontmoeting van het seizoen met een remise ...

SJS klimt naar plek twee na zege op Angelslo

SJS deed goede zaken met de overwinning op Angelslo en steeg naar de tweede ...