NWVV nadert koppositie in 5F na ruime overwinning op Damacota

NWVV boekte een ruime overwinning op Damacota en heeft de koppositie in zicht in de zaterdag 5e klasse F.

NWVV speelde woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Damacota. Voor de ploeg uit Nieuw-Weerdinge een mooie gelegenheid om in te lopen op koploper SETA. Dat deed NWVV dan ook, dat met 2-6 te sterk bleek voor de nummer tien van de ranglijst.

In Nieuwe Pekela bleek NWVV een maatje te groot voor de thuisploeg en dat liet zich al snel zien in een ruime voorsprong voor de Nieuw-Weerdingers. Na dik een half uur spelen stond het al 0-4 voor de gasten via Marco Schipper, Peter van Elten, Roy Super en Milan Duursma. Het zorgde wellicht voor enige lichtzinnigheid aan de kant van de gasten, want Damacota deed voor rust nog wat terug en zorgde voor een 2-4 ruststand. Na de pauze breidde NWVV de voorsprong diep in de tweede helft weer uit naar 2-5 via de tweede goal van Van Elten. Het slotakkoord was weggelegd voor spits Super, die eveneens zijn tweede van de avond wist te maken. Door de zege is NWVV koploper SETA op een punt genaderd, maar heeft het wel een wedstrijd minder gespeeld. Damacota blijft op een tiende plek staan op de ranglijst.