Overzicht zaterdag 2e klasse J: DZOH pakt titel, LTC gaat nacompetitie in

DZOH is kampioen geworden van de zaterdag 2e klasse J, LTC gaat de nacompetitie in.

Foto VV DZOH, DZOH viert het kampioenschap!

DZOH – SC Elim: 2-0

DZOH heeft zich op de slotdag van de zaterdag 2e klasse J gekroond tot kampioen. Daarvoor volstond een overwinning op het al uitgespeelde Elim. Op de slotdag stond DZOH in punten gelijk met naaste belager Gorecht, dat vorige week nog won van de kampioen. Het doelsaldo van de Emmenaren was echter vele malen beter waardoor het raar moest lopen wilde DZOH de titel niet grijpen. De koploper brak pas na de pauze de ban, nadat beide elftallen voor rust nog niet hadden gescoord. Na de pauze veranderde dat nadat Tom Hiemstra binnen de lijnen was gekomen. De invaller bleek de gouden wissel te zijn op weg naar het kampioenschap. Vlak na rust werkte Hiemstra de 1-0 binnen en twintig minuten voor tijd zorgde diezelfde Hiemstra ook voor de beslissende 2-0. Concurrent Gorecht won van Gramsbergen, maar dat deerde de Emmenaren niet. Op doelsaldo bleef DZOH Gorecht voor waardoor DZOH kampioen is geworden van de zaterdag 2e klasse J.

LTC – Meppel FC: 2-2

LTC mag zich nog opmaken voor een toetje in de vorm van nacompetitie. De Assenaren speelden de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijk tegen Meppel. Ook die ploeg behaalde door het gelijke spel nog een periodetitel. Richard Mulder had LTC in de eerste helft op voorsprong gezet, waarna Hugo Bisschop voor de 1-1 ruststand zorgde. Na de pauze kwam LTC opnieuw op voorsprong via Xander Eisses, maar tekende Camiel Fidom in de slotfase nog voor de gelijkmaker. LTC speelt volgende week zaterdag om 11 juni de eerste wedstrijd voor promotie tegen Balk.

DESZ – Achilles 1894: 2-1

Achilles 1894 sloot het seizoen af met een 2-1 nederlaag bij DESZ. In Zwartsluis keken de Assenaren bij rust tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Tom Kisjes en Danny Moorman. Na de pauze deed men wat terug via Daniel van der Vlag, maar verder dan dat kwam Achilles niet.

Drenthina – De Weide: 2-2

Drenthina speelde in haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijk tegen De Weide. De gasten uit Hoogeveen moesten winnen om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen, maar slaagden daar niet in. Alle doelpunten vielen pas in de tweede helft te noteren, waarbij Max Alders en Janiek Arends trefzeker waren voor Drenthina.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS wint ook van Stadspark

SJS won de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, het versloeg zaterdag derdeklasser SC Stadspark ...

GKC vergeet zichzelf te belonen

GKC heeft ook aan de thuiswedstrijd tegen Weiteveense Boys geen punten over gehouden. De ...