Zevenklapper voor Borger tegen Tiendeveen

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-aanvaller Hendrik Gustin was de man van de wedstrijd met vier doelpunten achter zijn naam.

Borger heeft zaterdag tegen Tiendeveen het doelsaldo wat verder op weten te vijzelen. De groenhemden noteerden tegen het laag geklasseerde Tiendeveen een heuse zevenklapper. Daarmee won Borger het ‘verplichte nummer’ en kan het zich de komende weken opmaken voor de weken waarheid als men in twee weken tijd aantreed tegen DKB, HS ’88 en WVV. Dan kan men echt de balans opmaken of men kan strijden om de titel of dat het voor een plek om de nacompetitie gaat spelen.

Op de nog altijd hobbelige grasmat op sportpark De Drift lag het initiatief vanaf meet af aan bij Borger. Bij de thuisploeg ontbraken ook nog eens heel wat ‘vaste’ basiskrachten, maar deze werden meer dan uitstekend vervangen tegen Tiendeveen. De snelle openingstreffer van Gijs Roda bleek een opmaat naar meer deze middag. Opmerkelijk genoeg was het pas de eerste goal van de spits dit seizoen. Benjamin Mazeau verdubbelde na twintig minuten spelen de voorsprong. Op slag van rust maakte Hendrik Gustin er nog 3-0 van en was de wedstrijd feitelijk al beslist. Tegenstander Tiendeveen stelde er bitter weinig tegenover en bracht gelegenheidsdoelman Jasper Lubbers deze middag niet in de problemen.

Hattrick Gustin

Na de pauze ging Borger niet achterover leunen, maar ging het op zoek naar meer. Het werd al snel 4-0, Gustin maakte na een fraaie solo zijn tweede van de middag. En daar bleef het niet bij voor de rappe aanvaller, die zich tot absolute man van de wedstrijd kroonde. Gustin wist er namelijk nog twee bij te prikken in de tweede helft en bracht daarmee zijn totaal op vier deze middag. Tussendoor mocht ook Roda nog een goaltje meepikken, waardoor het treffen in 7-0 eindigde. Tiendeveen eindigde het duel ook nog eens met tien man na een rode kaart. Borger blijft bovenin meedoen en zal de komende weken moeten laten zien of het echt om de prijzen mee kan spelen.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Tiendeveen

Stand zaterdag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. WVV133144-19
2. HS '88122529-8
3. SJS122529-17
4. DKB122434-18
5. Borger122342-16
6. Onstwedder Boys132340-23
7. SVBO132029-27
8. SCN121927-29
9. Wildervank131734-31
10. SC Angelslo121016-36
11. SV Mussel12912-31
12. Nieuw-Balinge1327-47
13. Tiendeveen13210-51

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like