SJS krijgt veerkrachtig Onstwedder Boys er niet onder

s-oOnder een heerlijke lentezon was de derby aan de Julianastraat tussen SJS en Onstwedder Boys meer vermakelijk dan goed. Na negentig minuten hadden de aanwezigen veel goals gezien, maar een winnaar was er niet: 3-3. De thuisploeg was het eerste kwartier heer en meester op het moeilijk bespeelbare veld in Stadskanaal. Al na 2 minuten had SJS op voorsprong kunnen komen. Ronald Zuidema brak door op links en bracht Johan van Klinken in stelling. De ervaren en nog steeds uitstekende spits schoot echter rakelings naast. 

Door Jordi Nijgh

Het was de aanzet voor een sterk eerste kwartier van de blauwhemden. Verrassend genoeg had oefenmeester Loewi Piebes middenvelder Anne Sybesma als rechtsback geposteerd. Deze keuze bleek een goede in het eerste bedrijf. De gedreven Sybesma zorgde voor de meeste dreiging en had de thuisploeg na zeven minuten op voorsprong kunnen zetten, maar schoot te gehaast en trof daarom geen doel. Niet veel later stond dezelfde Anne Sybesma wel aan de basis van de openingstreffer. Met een goed uitgevoerde kapbeweging stuurde hij meerder verdedigers van ‘de Boys’ het bos in en bracht hij aanvoerder Arno Sieders in kansrijke positie. De captain vond het hoofd van Gerben Spaans, die ongelukkig eigen doel trof.

Afnemende aanvalsdrift
Op een fraaie lob van de getalenteerde Kay Rijkens na, viel er vervolgens weinig te genieten aan de Julianastraat. De aanvalsdrift van de thuisploeg nam af en de gasten wisten zelden gevaarlijk te worden. In de blessuretijd van de eerste helft het eerste wapenfeit van de gasten uit Onstwedde. De altijd trefzekere Harm Visser mikte op de lat, maar zag in de tegenstoot SJS de score verdubbelen. De gedreven en sterk spelende linksbuiten Ronald Zuidema wist ondanks een paar stevige tackles een rush vanaf eigen helft met een doelpunt te bekronen: 2-0.

SJS viert de 2-0 van Ronald Zuidema: Anne Sybesma lijkt dankbaar...
SJS viert de 2-0 van Ronald Zuidema: Anne Sybesma lijkt dankbaar… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Veerkrachtig Onstwedde
De wedstrijd leek gespeeld, maar na een treffer van Abel Jan Huiges vlak na de thee was de spanning volledig terug: 2-1. Zonder goed te spelen bleef de thuisploeg voetballend de betere, maar liet toch de gasten langszij komen. Daarvoor was Ronald Zuidema met een kopbal overigens dichtbij de 3-1 en had Gerben Sieders moeten scoren na een fantastische steekpass van Kay Rijkens. Uiteindelijk was Harm Visser verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Met zijn linker schoot hij geplaatst binnen, al leek doelman van der Zande niet vrijuit te gaan. Nog geen minuut later leek een ingestudeerde vrije trap van de ‘blauwhemden’ te mislukken, maar Johan van Klinken schoot alsnog knap raak en de overwinning van SJS leek een zekerheidje.

Weifelende defensie
De thuisploeg leek niet te beseffen dat een periodekampioenschap nog tot de mogelijkheden behoorde en liet door wederom weifelend verdedigen het in degradatienood verkerende Onstwedder Boys langszij komen. Robert de Vries was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, vijf minuten voor het einde. In de slotminuut mocht SJS nog van geluk spreken dat de doorgebroken Gerko Scheper niet tot scoren wist te komen, al moet gezegd worden dat een overwinning voor de ‘oranjehemden’ ook teveel van het goede was geweest. Het seizoen van SJS lijkt erop te zitten en Onstwedder Boys mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie om een langer verblijf in de derde klasse te bewerkstelligen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Middenmoter SJS sluit af met nederlaag

Iets met ‘des keizers baard’: deze omschrijving was van toepassing op de laatste wedstrijd ...