Gieten wint bij het scheiden van de markt

v.v. GietenNa de midweekse overwinning tegen SC Stadskanaal was het voor Gieten van belang om de wedstrijd erna te winnen. Alleen op deze manier zouden de drie punten van donderdag bonuspunten zijn. Tegen Weerdinge slaagde Gieten in de opdracht, al ging het zeer moeizaam. Het bleef lang spannend, want ver in de blessuretijd scoorde Jan Hulshof uit een vrije trap de beslissende 1-0 tegen de touwen.

Zware benen
Bij Gieten keerde aanvoerder Gert Maliepaard na blessureleed terug in de basis, ten koste van Jacco Martens. De rood-witten kenden een moeizame eerste helft. Het veld was hobbelig en daardoor moeilijk bespeelbaar, daarnaast zat de zware wedstrijd tegen Stadskanaal nog in de benen van de spelers. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Weerdinge-speler Bos. Zijn schot werd gestopt door doelman Jeffrey Tappel. Een minuut later waren de gasten opnieuw gevaarlijk, toen Jeuring de bal tegen de lat werkte. Pas in de 34e minuut kreeg Gieten zijn eerste goede mogelijkheid. Na een voorzet van de linkerkant van het veld schoot Guido Vedder vlak voor het doel tegen een verdediger op. In de blessuretijd van de eerste helft moest Tappel alle zeilen bijzetten om een gevaarlijk kopstoot van aanvoerder Sloots over het doel te werken.

Druk opvoeren
In de tweede helft speelde Gieten beduidend beter dan in de eerste helft. Tien minuten na rust kopte Vedder net over het doel, uit een hoekschop van Bas Alting. Om de druk op te voeren werd Jan Hulshof vervolgens ingebracht voor Hidde van der Weide. Hulshof heeft een goede lange pass in de benen, waarmee de aanvallers beter bereikt konden worden. Rond het uur viel Weerdinge-doelman Dolstra uit met een spierblessure, waarna hij werd vervangen door veldspeler Remco Eelsing. Het duurde bijna een kwartier voordat Eelsing voor het eerste werd getest. Uit een voorzet van Atal Amini kopte de altijd actieve Florian van der Heyde in de op doel, maar tot een doelpunt leidde het niet.

Ontlading bij Gieten na de winnende van Jan Hulshof...
Ontlading bij Gieten na de winnende van Jan Hulshof… (foto: Bé Speelman)

Rake vrije trap
Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was de thuisclub dicht bij een voorsprong toen Geir Lutjes de bal uit een voorzet van Van der Heyde licht met zijn voet toucheerde. De bal hobbelde echter voor het doel langs. Gieten leek af te stevenen op duur puntenverlies. Totdat de rood-witten in de 94e minuut een goede kans kregen toen scheidsrechter Caglak een vrije trap toekende op 18 meter afstand van het doel. Specialist Jan Hulshof schoot de bal langs het muurtje en de keeper: 1-0. Door de overwinning houdt Gieten een voorsprong van zes punten op Ter Apel, met nog slechts drie wedstrijden te spelen.