Gieterveen stuurt buurman puntloos naar huis

GieterveenOp een prachtige lentedag in april heeft Gieterveen buurdorp Bareveld met lege handen naar huis gestuurd. In een drukbezochte wedstrijd, er waren ongeveer 150 toeschouwers aanwezig, werd de kampioen van de eerste periode met 4-1 verslagen. Vanaf de aftrap waren de intenties van de Barevelders duidelijk: Gieterveen het spel laten maken en met lange ballen de spitsen Korthuis, Kröder en de Jong bereiken. Gieterveen probeerde daarentegen vaker de bal te laten rollen, maar hadden hier mede door het hobbelige veld soms moeite mee. Het eerste kwartier ging dan ook voorbij zonder dat er echt grote kansen waren te noteren.

Opkomende backs
Bareveld kwam in het begin van de wedstrijd niet verder dan halve schoten op doel en de normaal zo gevaarlijke spitsen van de bezoekers werden uitstekend gedekt. Gieterveen werd in de loop van de eerste helft steeds gevaarlijker en kwam er steeds vaker door, vooral de opkomende backs van de Gieterveners waren een plaag voor de defensie en men wist niet hoe dit op te vangen. De 1-0 van Gieterveen kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Kevin Meering mocht een vrije trap vanaf de rechterzijde van het veld nemen na een overtreding op Weerts. Door een lastige stuit bezorgde dit keeper Groenhof zoveel problemen dat hij de bal niet voor het doel weg kon werken. Stefan van der Veen stond op de goede plek en kon hierdoor makkelijk intikken.

Verdubbeling voorsprong
Bareveld werd hierna één keer gevaarlijk door een indraaiende vrije trap van Kröder. Korthuis miste echter de bal waardoor keeper van Dijken de bal makkelijk kon vangen. De thuisploeg verdubbelde nog voor de rust de voorsprong na goed werk van linksback Wilte Nijhuis. Bareveld had al een paar keer moeite gehad met de opkomende back en had ook deze keer geen antwoord op de snelle Nijhuis. Na een lange rush legde hij goed breed op Jordi Bakker, die voor leeg doel kon intikken: 2-0. Niet lang hierna had Gieterveen de kans om de score nog verder uit te breidden. Roel Drent ontfutselde de bal van de verdediger en probeerde de bal vanuit een moeilijke hoek over de keeper heen te schieten, waar afleggen op de inkomende Post waarschijnlijk beter was geweest.

Rode kaart
De tweede helft begon erg onstuimig voor de groen-witten. Waar de eerste grote kans vanuit de aftrap te noteren was voor Jerremy Weerts, was het daarna Bareveld wat gevaarlijk werd. Eerst scoorde Grieto Korthuis in buitenspelpositie, waarna Kröder vanuit een corner op de lat kopte. Dit was echter het laatste wapenfeit van de bezoekers. Na een uur spelen kwamen de bezoekers met tien man te staan na twee gele kaarten in één minuut vanwege commentaar op de leiding. Gieterveen leek even aan de man-meer-situatie te moeten wennen, want het had het de eerste tien minuten erg moeilijk met deze situatie. 

Beslissing door De Vries
Na zeventig minuten werd er echter aan alle twijfels een einde gebracht. Roel Drent kon alleen op de keeper aflopen na een slechte kopbal van de linksback. Roel speelde eerst de keeper nog uit voordat hij niet zelfzuchtig de bal panklaar voor Rideon de Vries legde: 3-0. Tien minuten later was het wederom De Vries die de wedstrijd volledig in het slot gooide. Bareveld kwam niet onder de druk uit, waarna de Vries de bal kon oppikken op ongeveer 25 meter van het doel. Met een prachtige uithaal liet hij de keeper volledig kansloot. Een beauty: 4-0.

Kansen tegen koploper
Het slotakkoord was nog voor Bareveld. Korthuis profiteerde van balverlies in de verdediging en schoot de bal tergend langzaam over de doellijn: 4-1. Een verdiende overwinning voor de Gieterveners, dat vandaag vooral veel feller was dan de tegenstander. Dit is opmerkelijk te noemen, aangezien Gieterveen het vaak moeilijk heeft tegen fysieke tegenstanders. Wanneer dit gecombineerd wordt met het goede spel van eerder dit seizoen, dan is er nog wat mogelijk in de wedstrijd tegen koploper Westerwolde van volgende week.

Tags:

  • Show Comments (1)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen pakt punt bij VIOS

Gasselternijveen is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen VIOS. De rood-witten, die ...

Alteveer en Wedde spelen gelijk

Alteveer en Wedde hielden elkaar in een vermakelijk duel in evenwicht.

Bloedeloze remise voor Westerwolde

In een behoorlijk aantrekkelijk en uiterst sportief duel speelde Westerwolde op sportpark De Barlage ...