Drie zeer bruikbare punten voor FC Ter Apel ’96

ta-96FC Ter Apel ’96 kon na twee afgelaste wedstrijden dit weekend weer aan de bak. Er moest gespeeld worden tegen Zuidwolde en dit was voor de Ter Apelers opnieuw een belangrijke wedstrijd om zowel aansluiting met de middenmoot te behouden, als voorlopig weg te blijven van de onderste plaatsen. Zuidwolde had tot nog toe 14 punten verzameld, Ter Apel had er 11. Ter Apel miste deze wedstrijd hun aanvoerder Roy Hooiveld die wegens een schorsing niet speelgerechtigd was.

Ter Apel meest dreigend
Al vroeg in de wedstrijd kreeg Zuidwolde de eerste mogelijkheid. Na ongeveer één minuut spelen kreeg Zuidwolde op ongeveer 20 meter van het doel een vrije trap. De van Hoogeveen teruggekeerde Marcel Linthorst schoot deze mooi over de muur onderin de hoek maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman De Jonge van de Ter Apelers. Vanaf het begin van de wedstrijd was het spelbeeld duidelijk. Zuidwolde is een voetballende ploeg en speelt veel op balbezit. Ter Apel daarentegen speelde georganiseerd en direct richting het doel van Zuidwolde. Hiermee bleek Ter Apel gedurende de gehele wedstrijd de meest dreigende ploeg. Met name op het middenveld van Ter Apel werd veel arbeid geleverd en werden de duels gewonnen. Het centrale duo Rick Eikens en Albert Jan van Oosten speelden wederom een sterke wedstrijd en zorgden voor de nodige controle, waarmee zij ook de Ter Apel aanvallers de gelegenheid gaven om gevaar te stichten richting het Zuidwolder doel. Daarnaast werd door het duo de gevaarlijke Linthorst volkomen uit de wedstrijd gespeeld.

Van korte duur
Ter Apel werd in het begin van de wedstrijd twee keer gevaarlijk uit een spelhervatting. Een goed genomen corner werd door Jeroen Schoonbeek in een keer op doel geschoten maar kon worden gekeerd door doelman Bruins Slot en een kort genomen vrije trap werd door Patrick Bults hard ingeschoten maar kon worden geblokt door een Zuidwolde verdediger. Toch was het Zuidwolde dat in de twaalfde minuut op voorsprong kwam. Een scherpe voorzet door Cappellen vanaf rechts kon door De Jonge voor de inlopende Nijboer worden weggetikt, maar kwam aan de andere kant van het veld terecht bij Berghuis. Opnieuw een scherpe voorzet bereikte nu wel Nijboer en hij zorgde beheerst voor de 0-1. De voorsprong van Zuidwolde was echter van zeer korte duur. Vanaf de aftrap begon Ter Apel aan een aanval welke uiteindelijk terecht kwam bij Garik Ghazarjan. Zijn harde inzet kon half worden gekeerd door doelman Bruins Slot maar belandde voor de voeten van Jeroen Schoonbeek. Hij had geen probleem om de bal in het lege doel te werken: 1-1. Na ongeveer een half uur spelen kwam Ter Apel op voorsprong. Een snelle uittrap van De Jonge werd gedragen door de wind en gemist door een verdediger van Zuidwolde waardoor Patrick Bults alleen op doelman Bruins Slot kon afgaan. Hij had geen probleem om de doelman te passeren en werkte keurig af: 2-1.

Gelijk op
De tweede helft begon bijna in het donker en met veel wind en regen, waardoor zelfs de verlichting om het veld moest worden aangezet. De wedstrijd bleef redelijk gelijk op gaan maar Ter Apel bleef het meeste dreiging hebben richting het doel van de tegenstander. Zo lukte het Daan Stam en Albert Jan van Oosten niet om oog in oog met de Zuidwolder doelman te scoren. Zuidwolde lukte het niet om echt grip te krijgen op de wedstrijd en bleef volharden in het rondspelen van de bal. Hierdoor kreeg het in de gehele tweede helft slechts twee goede mogelijkheden op een doelpunt. Een strakke vrije bal kwam op het hoofd van Linthorst terecht, alleen kon hij te weinig richting aan de bal geven waardoor deze over het doel verdween. Ongeveer een kwartier voor tijd kreeg linksbuiten Frans van Cappellen dicht bij het doel de mogelijkheid om af te werken, hij zag zijn harde volley echter gekeerd worden door De Jonge.

Goede serie
Vijf minuten voor tijd deelde Garik Ghazarjan de genadeklap uit aan Zuidwolde. Ghazarjan verzette zoals gewoonlijk weer veel arbeid en zag dit beloond worden met een treffer. Een aanval over links kwam via Daan Stam uiteindelijk bij Ghazarjan. Zonder al te lang nadenken schoot hij de bal snoeihard in het doel: 3-1. Bij het vieren van zijn doelpunt kwam zijn geleverde arbeid tot uiting in een blijvende kramp in zijn kuiten, dit betekende voor hem gelijk een wissel en einde wedstrijd. In de resterende minuten was de wedstrijd duidelijk gespeeld en was de spanning uit de wedstrijd verdwenen. Na het bijtrekken van weinig blessuretijd floot scheidsrechter de Vries voor het einde van de wedstrijd. De drie punten zijn gezien de overige resultaten in de derde klasse D zeer bruikbaar voor de Ter Apelers. De aansluiting met de middenmoot is weer volledig aanwezig. Daarnaast is Ter Apel aan een goede serie bezig, van de laatste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. Ofichem