GKC steelt de punten in Gasselternijveen

gnv-gkcDe avondwedstrijd tegen GKC leverde voor Gasselternijveen wel veel bezoekers op, maar geen punten. En daar hadden de roodhemden wel recht op, zo vonden zeker de supporters met een rode bril. Want waar de eerste helft nog behoorlijk in evenwicht was, was de tweede helft volledig voor de thuisploeg. En waar de spitsen van Nieveen de grootste moeite hadden om te scoren, had Danny Kolp aan één kansje genoeg en daarmee bezorgde hij GKC drie gestolen punten: 0-1.

De derby in 5F werd vooraf gegaan door een minuut stilte, in verband met het overlijden van Rikus Woering. Woering speelde jarenlang bij Gasselternijveen en was later ook actief bij GKC. Hij werd slechts 41 jaar.

Panklaar
Het eerste kwartier van de wedstrijd was het aftasten bij beide kanten, met een licht overwicht voor GKC. Zij zochten voornamelijk Danny Kolp, die behoorlijk actief was, maar ook de kleine goalgetter wist niet gevaarlijk te worden. Na dik twintig minuten vielen eindelijk de eerste kansen te noteren, welke op naam kwamen van de thuisploeg. Thomas Verschoor loste eerst een ongevaarlijk schot en zette vervolgens na goed doorzetten Adri Meijer aan het werk. Laatstgenoemde legde de bal panklaar op het hoofd van Gerry van der Aa, die de bal net niet goed genoeg raakte met het hoofd en zodoende voorlangs kopte.

Op de lat
In deze fase van de wedstrijd, zo’n tien minuten voor rust, had de thuisploeg zeker één keer moeten scoren. Onder aanvoering van de handige Michael van Gilsbeek ontstonden er enkele mogelijkheden, waaronder een schot langs de kruising van Adri Meijer. Aan de andere kant was GKC ook heel dichtbij een doelpunt. Jörgen Nieboer beging een onhandige overtreding op de rand van de zestien-meter, waarna Danny Kolp zijn vrije trap op de lat zag belanden. Een andere vrije bal op een aantrekkelijke positie werd verprutst door de Gasselters en zo gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

gnv-gkc1
De derby op sportpark ‘de Hunze’ werd gewonnen door de geel-zwarten uit Gasselte (Foto: FC Kanaalstreek)

Eenrichtingsverkeer
In de tweede helft was het evenwicht verdwenen en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van keeper Jeroen Keizer. GKC mocht dan ook haar keeper dankbaar zijn, want met een aantal cruciale reddingen hield hij zijn doel schoon. Tot twee keer toe leek Keizer dan wel verslagen, maar zag hij eerst een bal van Adri Meijer van de lijn worden gehaald en even later schoot Rick Bokhorst hard op de paal. De ploeg van scheidend trainer Jaap Alting stelde hier teleurstellend weinig tegenover en verder dan een schotje van Kolp in de handen van Rolf Bies kwamen zij niet.

Aandringen
In de slotfase bleef Nieveen aandringen, maar moest men wel oppassen voor de tegenstoot met de snelle voorwaartsen van GKC. De roodhemden kwamen voornamelijk door over links, waar Kees van Klaveren met zijn goede linkerbeen menig voorzet losliet richting het strafschopgebied van GKC. Hier haalden libero Arian Hendriks en zijn collega-verdedigers de meeste ballen weg en anders was het Keizer die er goed bij zat.

Tweede periode
De libero van Gasselternijveen, Edward MacDonald, schoof in de laatste minuten veelvuldig door en dit koste de thuisploeg uiteindelijk de kop. Terwijl de verdediger nog voorin te vinden was, ging Rick Bokhorst geblesseerd naar de grond, maar besloot GKC door te voetballen. Zij brachten Danny Kolp in stelling, die Pieter Hospers liet staan en alleen op keeper Bies af kon gaan. Via de keeper schoot Kolp raak en bezorgde daarmee GKC drie belangrijke punten in de strijd om de tweede periode. 

banner

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website