HOCNa de overwinning van vorige week op concurrent Gieterveen gaat HOC fier aan kop in 5F. Het is nu zaak voor de mannen van Jans Spiegelaar om geen onnodige punten te verspelen richting het einde van het seizoen, te beginnen tegen laagvlieger Zandpol. En ondanks een zeer defensief spelende tegenstander schoten de geel-zwarten toch een half dozijn vol: 0-6. Mart van Megen en Sander Zikken waren beide twee keer trefzeker. 

Vele kansen
Vanaf het begin van de wedstrijd was het goed te zien dat Zandpol geen zin had om met dubbele cijfers opgerold te worden. Dit leek in eerste instantie wel te gaan gebeuren, ware het niet dat van Ewijk de bal vergat te raken, anders had het na enkele seconden al 0-1 gestaan. Zo bleef een droomstart uit voor de gasten, maar na tien minuten was het alsnog raak. Wie anders dan Sander Zikken opende de score, na een goed opgezette aanval: 0-1. HOC kreeg vervolgens vele kansen om de score op te voeren, maar of de paal of een gebrek aan scherpte stonden een hogere score in de weg. Zo kwam de rust in zicht en leek de stand ongewijzigd te blijven, maar in de slotfase van de eerste helft was het alsnog twee keer raak via Van Ewijk en Zikken en werd de stand op 0-3 gezet.

Goede zaken
Vlak na de hervatting bracht Mart van Megen de stand op 0-4 en werd het een kat en muis spelletje. Hoewel, Zandpol kon gewoon niet en HOC geloofde het eigenlijk ook wel. Het duurde dan ook een poos voordat de 0-5 op het scorebord kwam. Dit keer was het Mark van Bergen die scoorde, na een één-twee door het centrum met Mart van Megen. De zesde treffer van de gasten kwam op naam van Van Megen zelf, die de rebound na een afstandsschot van Tewis in kon tikken. Zo was HOC weer drie punten rijker en door de remise van Weiteveense Boys deed men goede zaken. Paasmaandag wacht de Kanaalstreek-derby tegen GKC.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS is eindelijk van de nul af

Eindelijk, maar toch: na vijf competitieduels is SJS van de ‘hatelijke nul’ af. In ...