SJSHoewel er in theorie nog wel mogelijkheden zijn, lijkt het erop dat SJS is afgehaakt in de strijd om de vierde plaats in de derde klasse D. Na de nederlaag tegen directe concurrent Hollandscheveld wacht komend weekend nog wel de andere concurrent, Vitesse ’63. Echter, wat de uitslag van deze middag ook gaat zijn, SJS is afhankelijk van beide ploegen.

Juiste intenties
Dat SJS met de juiste intenties naar Hollandscheveld was afgereisd bleek wel in het eerste kwartier. Er werd redelijk goed gecombineerd en daarbij ook een tweetal kansrijke mogelijkheden gecreëerd. Eerst werd Ronald Zuidema weggestuurd door Richard Veldhuis, maar Zuidema kon doelman Lars Jonkman niet kloppen. Daarna was het Gerben Sieders, die op aangeven van Arno Sieders, zijn tegenstander uitkapte, maar vervolgens zijn schot op het laatste moment geblokt zag. Hierna verviel SJS in slordigheden en werd er steeds minder naar de voetballende oplossing gezocht.

Lastiger
Tel daarnaast het feit op dat Hollandscheveld beter in de wedstrijd kwam en het moge duidelijk zijn dat SJS het steeds lastiger kreeg. De oranjehemden werden gevaarlijker en kregen kansjes in de personen van Robert Tighelaar, Frank Benjamins en Stefan Wassen. Hoewel allen niet tot scoren wisten te komen, moest SJS uiteindelijk toch capituleren. Een voorzet van de zijkant belandde via een aantal touchés richting het doel van Marthyn van der Zande, die nog net zijn hand tegen de bal kon zetten, maar tot grote ontsteltenis moest toezien hoe Frank Benjamins het laatste zetje tegen de bal zette. De gasten zochten met een 1-0 achterstand de kleedkamer op.

Opstuitende bal
Nadat een en ander in de rust besproken was, wilde SJS op zoek naar de gelijkmaker. De eerste tien minuten gebeurde er niet bijzonder veel, maar daarna moest SJS ineens op zoek naar de aansluitingstreffer. Een ogenschijnlijk onschuldige terugspeelbal van Rick Breedveld in combinatie met een matige grasmat deed de bal voordat van der Zande deze wilde wegwerken opstuiten. Het leverde Hollandscheveld de 2-0 op en het gevoel dat het niet meer mis kon gaan.

Overtuiging
SJS bleef knokken om terug te komen in de wedstrijd, maar was ongelukkig. Er ontstonden wel kansen voor Frank Venema, Arno Sieders, Gerben Sieders en Johan van Klinken, maar telkens stond óf de verdediging paraat óf was het Lars Jonkman die adequaat optrad. Uiteindelijk was het duidelijk dat Hollandscheveld de zaakjes redelijk goed voor elkaar had en SJS zeker niet slecht speelde, maar wel de overtuiging en het geluk miste om tot een goed resultaat te komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SETA doet zichzelf tekort tegen VVAK

SETA had kansen genoeg en mistte zelfs twee strafschoppen, het verloor uiteindelijk van VVAK.

Valthermond onderuit in knotsgek duel

Onder klaterend applaus verlieten de Valthermond spelers na de nederlaag tegen Beilen met gebogen ...

Borger legt het af tegen tiental van SCN

Borger leek de ideale kans te hebben op de eerste punten tegen SCN, maar ...