logo_tevvTEVV bewees zichzelf een slechte dienst door van het bezoekende Roden te verliezen en daardoor Germanicus de gelegenheid te geven het kampioenschap binnen te halen in de tweede klasse L. Heel lang konden de Exloërmonders in de strijd om de titel met de Coevordenaren mee, maar uiteindelijk moeten zij de titel laten aan de geel-zwarten.

Goede reeks
Door een tussentijdse slechte reeks raakte de ploeg van TEVV-Coach Hans Kamphuis ver achter en leek zelfs een plaats in de nacompetitie in gevaar. Tot er uit gespeeld werd bij de gedoodverfde kampioenskandidaat Germanicus waar een knappe overwinning werd behaald. De ploeg van de Coevorder coach Eric Prins raakte na deze wedstrijd de kluts wat kwijt en TEVV kon weer aansluiten tot een tweetal punten afstand door een goede reeks neer te zetten. De twee laatste wedstrijden verloor TEVV echter onnodig en doordat Germanicus niet in de fout ging, kon de titel door de vooraf bestempelde favoriet worden binnen gehaald door een overwinning tegen SVV ’04.

Onnodig
De wedstrijd tegen Roden afgelopen zondag verloor TEVV onnodig ruim met 2-5. Na een kwartier stonden de Rodenaren al met 2-0 voor, door goals van Vincent van Santen en Bert Roede. TEVV probeerde wel wat terug te doen via Eddie Schoenmaker en Jan Jaap Wever, maar hun inzetten verdwenen net naast of tegen de paal. Roden gaf aan hoe het wel moest en via Luuk Keizer kwam men zelfs op een 0-3 voorsprong. Vlak voor rust probeerden de Mondkers de wedstrijd nog een positieve wending te geven via mogelijkheden van Rick Zondag en Eddie Schoenmaker. Alleen Ayhan Bas lukte het om op slag van rust te scoren: 1-3.

Aansluiting forceren
Na de thee wilde de ploeg uit Tweede Exloërmond de snelle aansluiting forceren, maar deze bleef uit. Zoals het vaak gaat in het voetbal, valt dan de goal aan de andere kant. Wederom was het Luuk Keizer die voor Roden wist te scoren: 1-4. In het laatste kwartier gooide de thuisclub nog even alles op alles om de stand wat dragelijker te laten zijn. Alleen Michel van Brink lukte dat, door uit een verre ingooi de 2-4 binnen te werken. Ayhan Bas had voor TEVV zeker nog wat mogelijkheden om het nog even spannend te maken, maar tot twee maal toe mislukte dat. Ook een inzet van Oguzhan Altun werd door de Rodenaren van de doellijn gehaald. De bezoekers uit Noord-Drenthe lukte het deze zondagmiddag veel beter om het net te vinden, want Robin van der Tuin maakte er in de slotfase zelfs nog 2-5 van.

Nacompetitie
Het is nu zaak voor de ploeg van TEVV-coach Hans Kamphuis om in de nog twee resterende wedstrijden het zelfvertrouwen voor zijn team weer wat op te vijzelen, voor er gestart wordt voor de eerste wedstrijden in de nacompetitie. Want daar heeft TEVV zich inmiddels wel voor geplaatst. Volgende week wordt uitgespeeld bij HODO uit Hollandscheveld.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sweel pakt volle buit bij Titan

Titan leek op een goed resultaat af te stevenen tegen Sweel, maar kreeg in ...

Stadskanaal morst punten tegen Asser Boys

Stadskanaal liet thuis dure punten liggen tegen laagvlieger Asser Boys.

Klinkende zege voor strijdlustig Musselkanaal tegen SVV ’04

Musselkanaal deed uitstekende zaken met de overtuigende 4-0 overwinning op SVV '04.