Borger bijt zich stuk op Waskemeer

borgerHet tweeluik met middenmoter Waskemeer lijkt Borger de das om te hebben gedaan in de strijd om rechtstreekse promotie. Dinsdagavond ging Borger op herhaling in Friesland, nadat het duel twee weken geleden bij een 0-0 tussenstand in de dertigste minuut werd gestaakt door de scheidsrechter. In de tussentijd had Borger zich in het thuisduel met 1-2 vergaloppeerd aan dezelfde tegenstander. 

Om acht uur werd er in Waskemeer afgetrapt via een scheidsrechtersbal in de middencirkel en in de vijftien minuten tot de rust trok Borger het initiatief naar zich toe. Slechts éénmaal werd Waskemeer gevaarlijk en daaraan had de thuisploeg voldoende om op voorsprong te komen. De verdediging van Borger zag er op dat moment niet goed uit en reageerde niet alert op een voorzet.

Hard schot
Na een korte rust resteerde Borger nog 45 minuten om het tij te keren en voetballend viel er weinig op het spel van de ploeg aan te merken. Waskemeer is een tegenstander die er een opportunistische strijdwijze op na houdt en waarbij het gevaar met name moet komen uit dode spelmomenten. Het aanvallend spelende Borger liet verdedigend wel eens een steekje vallen, maar dit leidde niet tot verdere schade. Borger speelde zoals gezegd een goede tweede helft en het wachten was op de gelijkmaker. Na een kwartier spelen viel deze ook, een afgeslagen bal kon door Jeffrey Spelten hard worden binnengeschoten. Borger was voor de overwinning naar Friesland gekomen en ging door met aanvallen. De afgelopen weekend nog fair vlaggende grensrechter van Waskemeer had deze keer zijn dag niet en was diverse keren een vervelende stoorzender in het aanvalsspel van Borger.

Offensief
Een kwartier voor tijd brak de sterk spelende middenvelder Niek Scheltinga op links door en in plaats van zelf te schieten legde hij de bal af op de meegelopen Luuk Kenter. Deze werd in de mangel werd genomen door de defensie van Waskemeer, maar niet zwaar genoeg voor een strafschop. De uitstekend leidende scheidsrechter Wiersma had ook in deze situatie het gelijk aan zijn zijde. Aan de andere kant kwam Borger nog een keer goed weg toen Waskemeer via uitblinker Roy Kemna de paal raakte. In de slotfase voerde Borger de druk op het doel van Waskemeer nog verder op en via Diederik Oosterwijk kregen de gasten nog een goede kans om op voorsprong te komen, zijn schot miste echter de juiste precisie. Ook invaller Erik Joling was in de slotfase nog dichtbij de winnende treffer, die op basis van het vertoonde spel ook wel verdiend was geweest. Borger was deze avond echter niet erg gelukkig in de afronding en bleef steken op 1-1. Enkele minuten te vroeg -op deze wijze werd het tijdrekken van Waskemeer beloond- floot scheidsrechter Wiersma voor het einde van de wedstrijd.

Wachtkamer
Borger heeft rechtstreekse promotie nu niet meer in eigen hand en kan slechts hopen dat Hoogeveen komend weekend punten morst tegen Willemsoord. Bij een overwinning van Hoogeveen is het slotduel Borger-Hoogeveen er één om des keizers baard en rest Borger de nacompetitie om alsnog de zo verlangde promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen. Zelf gaat Borger aanstaande zaterdag op bezoek bij SVBO, het duel in Emmen begint om 14:30 uur.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal wint nipt van Sellingen

Musselkanaal had aan een doelpunt genoeg om de wedstrijd tegen Sellingen te winnen.

Vitesse ’63 maakt eind aan ongeslagen reeks Onstwedder Boys

Na de goede reeks van vorig seizoen, die uiteindelijk het kampioenschap opleverde, bleef Onstwedder ...