Stadskanaal lijkt af te haken in titelstrijd

Na de periodewinst afgelopen donderdag tegen Bargeres stond voor SC Stadskanaal de inhaalwedstrijd in en tegen Dalen op het programma. De wedstrijd stond in het teken van blijven meedoen in de strijd om de titel of (voorlopig) afhaken. Ondanks een fel begin wist Stadskanaal niet het spel op de mat te leggen van de laatste weken en twee onoplettendheden zorgden voor een 2-1 nederlaag.

Gevaarlijke Feikens
Stadskanaal, met Yordi Saman en Sten Vos in de spits, begon sterk aan de wedstrijd. Dalen werd flink onder druk gezet en dit leverde in het eerste kwartier ook een paar kleine kansen op. Twee keer zorgde een vrije trap van de gebroeders Feiken voor gevaar. In de achtste minuut kopte Erik Kok een bal van Roy Feiken op de lat en na een kwartier was er een kopkans voor Roy Feiken na een vrije trap van broer Denny.

Onberispelijk
In de fase hierna werd Dalen gevaarlijker. Een paar corners zorgden voor gevaar en Stadskanaal kreeg de bal moeilijk weg. In de twintigste minuut belandde een corner na slecht uitverdedigen bij Steven Walstra, die de bal onberispelijk binnen schoot. Een paar minuten later kreeg Dalen opnieuw een kans, maar de vrije trap van de thuisploeg werd door Robbert Pals van de doellijn gehaald. Voor de thee kreeg Stadskanaal nog kansen via Vos en Roy Feiken, maar Dalen kwam goed weg.

Kort genieten
Na de thee was het spelbeeld hetzelfde als voor rust. Beide ploegen kregen wat kleine kansen over en weer, maar echt geweldig was het spel niet. Toch kwam Stadskanaal op gelijke hoogte: keeper Royce Geerlings onderschepte een corner en gaf een fantastische bal op Vos. De buitenspeler vond het hoofd van Ramcharan die de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Van deze gelijkmaker werd maar kort genoten. Een vrije trap van Dalen werd slecht uitverdedigd en na terugkoppen maakte Martijn Heerkes de 2-1 voor Dalen.

Geen effect
In het restant probeerde Slor het tij te keren, door onder andere door Jeffrey Bakker in te brengen en Robert Oosting naar voren te dirigeren. Het sorteerde wel effect, maar niet in die mate dat het invloed had op de score: Bakker zag een schot gekeerd worden door de goalie en de corners die Knoal kreeg, werden ook niet omgezet in goals. Daar veranderde ook het mee naar voren gaan van doelman Geerlings niets aan.

Pas op de plaats
Stadskanaal haakt na het verlies én de overwinning van Asser Boys voorlopig af in de strijd om de titel. Voor de blauwhemden rest niks anders dan proberen de volle buit te halen en hopen op een misstap van de bovenste ploegen. Anders kunnen ze zich gaan voorbereiden op de nacompetitie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen nipt onderuit tegen koploper Helpman

Nieuw Buinen leed op bezoek bij koploper Helpman een nipte nederlaag.

Onstwedder Boys verliest ook van WVV

Onstwedder Boys ging weer onderuit en lijkt te snakken naar de winterstop.

Veerkrachtig EEC pakt punt tegen VIOS

Zoals in eerdere ontmoetingen het geval was, waren de spelers van EEC en VIOS ...