SC Stadskanaal

SC Stadskanaal moest in de één na laatste competitiewedstrijden uit naar de nummer laatst, Eext. Voor een gehavend Stadskanaal (een aantal geblesseerden en geschorsten) mocht dit op voorhand geen probleem zijn. Na negentig minuten bleek dit ook geen probleem en stond er toch een mooie 0-8 op het scorebord. Stadskanaal startte met A-junioren Rick Hatzmann en Melvin Rogaar en B-junior Joost Buiter in de basis en begon gelijk scherp aan de wedstrijd. Het publiek kwam nog binnen lopen of Tristan Rotman had de 0-1 al gemaakt.

Scorende keeper
Een overtreding een minuut later in het strafschopgebied zorgde ervoor dat Stadskanaal de kans had om snel de 0-2 te maken. Omdat er eigenlijk niks meer op het spel stond werd keeper Royce Geerlings naar voren gestuurd om deze te nemen. Geerlings schoot onberispelijk binnen en de doelman had zijn eerste doelpunt van het seizoen op zijn naam staan. Een paar minuten later zorgde Arnold Rotman op aangeven van Robert Oosting voor de 0-3. Hierna stokte de doelpuntenproductie wat. Toch bleef Stadskanaal de bovenliggende partij en met name Oosting was een plaag voor zijn directe tegenstander. Ook de 0-4 kwam weer op naam van een Rotman, ditmaal weer Tristan die bal van Jeffrey Bakker binnen tikte. Bakker leek zelf verantwoordelijk voor de 0-5, maar gaf zelf toe dat Arnold Rotman het laatste zetje gaf. Dit was tevens de ruststand.

Doelman Geerlings haalt doeltreffend uit... (foto: Stoffer Bakker)
Doelman Geerlings haalt doeltreffend uit… (foto: Stoffer Bakker)

Snelle goals
De tweede helft leek weer even voortvarend te beginnen als de eerste. Binnen een minuut zorgde Arnold Rotman al voor de 0-6. Het duurde echter wel tien minuten voordat dit ook op het scorebord stond, omdat de man die dit bediende nog koffie zat te drinken. De wedstrijd was de tweede helft net zo eentonig als de eerste helft en was het wachten op doelpunten van Stadskanaal. Ook de jonkies hadden geen moeite met de spelers van Eext en speelden alsof ze meerdere wedstrijden hadden gespeeld in het eerste elftal. Middenvelder Pascal Kok leek de 0-7 op zijn voet te hebben nadat hij eerst een paar verdedigers en de keeper voorbij liep, schoot hij de bal echter in het zijnet.

Jagen op dubbele cijfers
De linksback van Eext had geen leuke middag en Oosting liet hem alle hoeken van het veld zien, het was alleen wachten op een doelpunt van de rechtsbuiten. Nadat enkele schoten mislukten was het 35 minuten na rust wel raak: 0-7. Ondertussen waren er ook drie wissels in het veld gekomen: A-junioren Marco Boskers en B-junioren Robin Boerhof en Leon Bos kwamen in het veld voor Hatzmann, Kok en Buiter. Hierdoor ging trainer Rick Slor met vier aanvallers spelen om toch te proberen de dubbele cijfers te halen. Dit zat er echter niet in en Denny Feiken bepaalde de eindstand van 0-8 met een vlammend schot. Voor kampioen SC Stadskanaal wacht nog één thuiswedstrijd tegen Pekelder Boys en dan zit het seizoen er voor de blauwhemden op.

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger wint eenvoudig van SETA

Borger had ook met SETA niet al teveel moeite en kan zich gaan opmaken ...

Sellingen stelt toetje veilig

Sellingen moest tot diep in de blessuretijd wachten. Toen werd namelijk de bevrijdende 2-2 gemaakt ...

Pekelder Boys opnieuw met lege handen

Na vier wedstrijden is de conclusie dat individuele fouten Pekelder Boys nekken in de ...