Ter Apel en Alteveer vermaken het publiek

A-TAlteveer speelde vanmiddag in een aantrekkelijke wedstrijd haar laatste thuisduel van dit seizoen en verloor met 3-1 tegen Ter Apel ’96 maar na negentig minuten had het best 4-4 kunnen staan. Voor beide teams stond er eigenlijk niks meer op het spel. Alteveer was weer verzekerd van nog een jaar vierde klasse voetbal en Ter Apel mocht nog hopen op een wonder om rechtstreekse promotie af te dwingen maar dan moest Gieten de resterende twee duels verliezen.

Vlotte goal
De wedstrijd was nauwelijks twee minuten oud of er werd al gejuicht op het sportpark in Alteveer, het waren de bezoekers die na een vlotte aanval over de rechterkant op voorsprong kwamen door Joey Huizingh. De thuisploeg schrok van deze snelle achterstand en liet Ter Apel het spel maken en de geelzwarten kwamen er maar sporadisch uit. De bezoekers vonden elkaar wat gemakkelijker en Alteveer hanteerde de lange bal. Alteveer kwam toch onverwachts terug in de wedstrijd, want na een mooie aanval was het Roy de Wijk die met een stift over doelman Zuidinga de gelijkmaker maakte.

Sander van Duren was regelmatig een sta in de weg voor Ter Apel '96...
Sander van Duren was regelmatig een sta in de weg voor Ter Apel ’96…

Doelmannen staan in de weg
Nog geen minuut later werd het 1-2 door Roy Hooiveld en dus was de vreugde kort bij de geel-zwarten. Daarna ontstond er een wedstrijd met over en weer kansen, de bezoekers waren speltechnisch beter maar Alteveer was zeer gevaarlijk in de counter. Alteveer kreeg kansen genoeg om de gelijkmaker te produceren maar de scherpte ontbrak of doelman Zuidinga stond in de weg. Ook kreeg Ter Apel genoeg kansen om de scoren uit te bouwen maar vond in doelman Sander van Duuren een sta in de weg. In de 35e minuut had Alteveer pech dat na een prima aanval de kopbal van Bryan Schenkel op de lat uiteenspatte en bleef het tot de rust 1-2 in het voordeel voor Ter Apel.

Dicterend Ter Apel
De tweede helft was een evenbeeld van de eerste: Ter Apel dicteerde het spel met vlotte aanvallen over de snelle aanvallen over de vleugels maar Alteveer bleef gevaarlijk, Roy de Wijk en Bryan Schenkel waren zeer dichtbij de gelijkmaker het geluk ontbrak hen. Een kwartier voor tijd had Ter Apel de wedstrijd kunnen beslissen na weer een snel opgezette aanval via Ghazarjan die linksachter Theo van der Kuilen er uit liep, de verdediger van Alteveer wilde op de noodrem trappen maar had geluk dat de scheidsrechter door liet gaan. De voorzet werd keurig breed gelegd op Roy Hooiveld, maar wonderbaarlijk schoot hij van dichtbij voor leeg doel huizenhoog over en bleef Alteveer in de wedstrijd. In de slotfase sloeg Ter Apel toe via invaller Daan Stam, die de einduitslag van 1-3 op het scorebord bracht.