Spiegelaar hoopt op een wonder voor HOC

HOCNiet verwacht, toch gekregen. In deze categorie kan de kans van HOC om komende zondag alsnog het kampioenschap in de wacht te slepen, het best worden ingedeeld. Want verrassend genoeg ging IJhorst met 1-0 onderuit in Balkbrug. Hierdoor is het gat tussen de lijstaanvoerder en HOC twee punten. Maar om de titel naar Odoorn/Exloo te halen moet er wel het nodige gebeuren, komende zondag. FC Kanaalstreek bevroeg HOC-trainer Jans Spiegelaar over de ontknoping.

Lastig scenario
“Wij moeten zelf winnen van Gasselternijveen, en dan mogen IJhorst én EHS ’85 vervolgens hun wedstrijd niet winnen.” In één zin weet Spiegelaar te vertellen wat komende zondag het scenario moet worden. Om er gelijk aan toe te voegen dat de kans op een kampioenschap voor zijn ploeg wel erg klein is: “Afhankelijk zijn van twee ploegen is wel wat veel. Maar we hebben in deze klasse dit seizoen al genoeg verrassende uitslagen gezien, dus het kwartje kan best onze kant op vallen!”

Alles of niets
Over het eigen aandeel in het scenario is de oefenmeester vol vertrouwen: “Zondag staat er een super-gemotiveerd HOC binnen de lijnen. Wij weten dat het onze laatste kans is, dus aan onszelf moet het niet liggen. Wij gaan nog één keer vlammen en dan zien we wel wat het wordt.” Spijker op zijn kop door de man die dus kampioen kan worden, maar eventueel ook nog een periodekampioenschap kan winnen: “Maar om dat scenario te ontrafelen moet je zo ongeveer wiskundige zijn!”

Jans Spiegelaar… (foto: Bennie Wolbers)

Miskleunen
Wanneer we de man, die zijn contract bij HOC halverwege dit seizoen met een jaar verlengde, vragen naar de momenten waarop de achterstand is opgelopen, kan hij de vinger heel goed op de zere plek leggen: “In de thuiswedstrijd tegen HHCombi hebben we een 2-0 voorsprong weggegeven en tegen IJhorst moest ik met een geïmproviseerd elftal aantreden en pakten we ‘slechts’ een punt.” Om wel direct een toevoeging te geven op deze opsomming: “Terugkijken heeft weinig zin, want we zullen ongetwijfeld ook wel een keer ergens goed zijn weggekomen. Aan het eind van een seizoen sta je wel op de plek waar je hoort te staan.”

Toppers Wessels en Van Bergen
En mocht de uitkomst dan zijn dat de titel niet naar de geelhemden gaat, dan zal Spiegelaar met frisse moed aan het nieuwe seizoen beginnen. Eventueel met een aantal nieuwe spelers in zijn selectie: “Er komen wat nieuwe spelers naar HOC, zoveel is wel duidelijk. Eén van hen is een speler van Emmen A1. Daarnaast praten we momenteel met een aantal jongens van wie verwacht dat ze de knoop binnenkort door zullen hakken.” Volgens Spiegelaar kan er een succesvol team ontstaan wanneer deze aanwinsten aan de bestaande groep worden toegevoegd: “Met bijvoorbeeld Mark van Bergen hebben we al een hele goede speler die zelf regelmatig scoort, maar ook anderen beter laat spelen. En hoewel we het gezamenlijk doen vind ik Mark samen met doelman Erik Wessels toch wel de beste spelers van dit seizoen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sander Marissen: “TEVV zou best wel eens kunnen promoveren”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Rico Boerma: “Kampioenskandidaten gaan geen punten pakken in Sellingen.”

Rico Boerma gaat voor het linkerrijtje met Sellingen en voorspelt dat de kampioenskandidaten in ...

Marko Mihalj gelooft in ‘de kracht van Geert’

Ondanks dat NWVV niet geweldig speelde, wonnen de Nieuw-Weerdingers wel met 1-2 van GVAV-Rapiditas. ...