Jelmer Jasken: “SPW moet de komende jaren in de top van de vierde klasse kunnen meedoen.”

Interview met Jelmer Jasken, die gaat voor een blessurevrij seizoen en een goede klassering met SPW.

Na bijna twintig jaar kwam SPW het afgelopen seizoen, onder leiding van Henry Meijerman, weer uit in de vierde klasse. Het komende seizoen zal Rik Udema de scepter zwaaien bij ‘Sportclub Pekelderweg’. Middenvelder Jelmer Jasken behoort sinds het vorige seizoen tot de vaste kern van SPW.

De 19-jarige Jasken doorliep de gehele jeugd bij SPW en heeft het erg naar zijn zin bij de blauwhemden. “Ik speel inmiddels veertien jaar bij SPW en voetbal er nog steeds met veel plezier. Ik heb veel mensen leren kennen, waar ik nu nog steeds dagelijks mee om ga. Daarnaast ben ik erg tevreden over onze accommodatie en over de vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan.”

Blessures

Ondanks het feit dat SPW zich wist te handhaven, had er meer ingezeten. De start van het seizoen als promovendus was uitstekend, maar daarna zakte het ver terug bij de ploeg uit Stadskanaal-Noord. Een blessuregolf had hierin een groot aandeel. Helaas bleef dit leed Jasken ook niet bespaard, door een knieblessure moest de jongeling lang toekijken. “Vorig seizoen was het eerste seizoen dat SPW weer in de 4e klasse zat en ook voor mij was het, het eerste seizoen dat ik mee heb mogen draaien. Wij begonnen het seizoen sterk maar zakten daarna helemaal in. Ondanks dat wij wel in de klasse zijn gebleven vind ik wel dat wij het beter hadden kunnen doen dan een 8e plek.”

Gasselternijveen

In het nieuwe seizoen komt SPW een aantal oude bekenden tegen van vorig jaar, maar een aantal teams zijn onbekend voor de jonge middenvelder. Hoewel de vierde klasse D bol staat van clubs uit de Kanaalstreek kijkt Jasken vooral uit naar één daarvan: “De wedstrijden tegen Gasselternijveen kijk ik erg naar uit, omdat daar redelijk wat bekenden spelen. Verder is het een mooie klasse met tegenstanders waarin ik in de jeugd ook al tegen gespeeld heb.”

Verwachting

Aan een gerichte voorspelling durft Jasken zich (nog) niet te wagen. “Er zijn een aantal belangrijke spelers vertrokken, we hebben nieuwe trainers en nieuwe spelers, dus we moeten kijken hoe de eerste trainingen gaan en hoe van daaruit alles neergezet gaat worden. De speelstijl die we zullen gaan hanteren is dan ook nog niet bekend, dus tijdens de voorbereiding zullen we wel het één ander uit proberen.”

Top 4e klasse

Komende jaren ziet Jasken SPW wel meedraaien in de top van de 4e klasse. “Dat moet zeker te doen zijn en daar blijf ik mijn steentje de komende jaren ook aan bijdragen. Er komen ook een aantal talentvolle jongens aan, die al regelmatig meetrainen met de selectie. Persoonlijk vind ik het goed dat ze er zo bij betrokken worden.”

Desondanks zijn er wel een aantal echte SPW-vedettes weggegaan, maar zijn er ook nieuwe spelers bijgekomen. Jasken gaat zelf weer voor een plekje op het middenveld en hoopt vrij van blessures te blijven. “In de zomerperiode heb ik mijn kniebanden rust gegeven om zo goed te kunnen herstellen. Daarnaast moet SPW de komende jaren gewoon meedraaien in de top van de 4e klasse!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wessel Koomans wil via Nieuw Buinen naar de Topklasse

Ondanks zijn jeugdige leeftijd (16 jaar) geldt Wessel Koomans als één van de grootste, ...

Milan Duursma: “NWVV moet hoge verwachtingen waar maken.”

Interview met Milan Duursma, die de hoge verwachtingen graag wil waarmaken met NWVV.