Jeugdteam Kanaalstreek speelt Hongaarse ‘hooligans’ stil

Het Hongaarse U. Halidas FK was de dag voor de wedstrijd uitgebreid geanalyseerd door het trainersduo Gennissen en Nijgh. Wat opviel, naast dat het een stugge en bij tijden irritante ploeg was, was het luidruchtige publiek. Als echte hooligans ging men te keer, inclusief het beuken op de glazen afzetting van de tribune. Tegen het Jeugdteam Kanaalstreek viel er echter geen enkel Hongaars scheldwoord te horen. Vanaf de aftrap maakten de oranje hemden duidelijk dat er vandaag niets voor de Hongaren te halen viel.

Getreuzel afstraffen
Daan Stam, opnieuw ijzersterk spelend, zette binnen de minuut de toon. Met een keiharde, maar faire, bloktackle veroverde hij de bal. Voor zijn directe tegenstander was het meteen einde wedstrijd. Daarna zette het team de tegenstander in een moordend tempo onder druk. Patrick Bults had de score kunnen openen, maar de linkerspits schoot een voorzet van Mike Reuvers over. Kort daarop was Demy te Velde wel trefzeker. Scherp reageerde de spits op getreuzel in de Hongaarse defensie, en met een boogbal verschalkte hij de Hongaarse doelman. Uitblinker Mike Reuvers verdubbelde nog voor de rust de score. Na een combinatie met Demy te Velde, rondde de flankenflitser hard af. Koen van Schaik, omgeturnd tot verdediger, zag zijn schot gestopt worden door de Hongaarse doelman.

JTK-Hon
Jeugdteam Kanaalstreek voorafgaand aan de wedstrijd tegen U. Halidas FK…

Plaag Reuvers
Waar de technische staf dacht dat de Kanaalstreek-boys dit tempo niet konden volhouden, dachten de jongens daar zelf anders over. Ook in de tweede helft bleven ze de tegenstander opjagen en werd balverlies in no time rechtgezet. Mike Reuvers bleef een plaag voor zijn tegenstander, maar zag zijn schot tot corner worden verwerkt. Daan Stam probeerde het vanaf afstand, maar mikte iets te hoog. Toch werd de score uitgebreid. Invaller Peter Orsel legde al zijn gram in een afstandsschot welke met een venijnige stuit over de doelman in het net verdween. Mike Reuvers zelf bepaalde de eindstand op 4-0. Opnieuw passeerde hij zijn tegenstander alsof die er niet stond, en met een droge knal strooide hij nog meer zout in de Hongaarse wonden.

Kanshebber voor de eindzege
Kon aan de ruime overwinning in het eerste duel geen conclusies worden verbonden, dit duel maakte echter wel duidelijk dat het Jeugdteam Kanaalstreek dit jaar een grote kans op de titel maakt. Bijna foutloos, en met een tomeloze inzet spelend, werd de Hongaren geen enkele kans gegund. Verdedigend had aanvoerder Ron Lohuis de zaakjes goed voor elkaar en aanvallend beschikt het team over veel kwaliteit. Man van de wedstrijd was Mike Reuvers. De speersnelle aanvaller was een plaag voor zijn directe tegenstander en het rendement uit zijn acties was hoog. Met twee treffers uiteraard ook mede bepalend voor de uitslag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Updates uit Spanje: Social Media #2

Behalve de informatie die we via trainer René Nijgh ontvangen, heeft de redactie van ...

De Aftrap

“De eerste trap vanuit de middencirkel bij het begin van speeltijd van een voetbalwedstrijd”. ...

Sellingen en Valthermond in evenwicht in spijkerharde topper

Sellingen en Valthermond hielden elkaar in evenwicht na een spijkerhard duel.