Update uit Italië: ‘stroef’ vervolg

Na een klinkende overwinning gisteren tegen de Hongaren en een gezellige middag in het Aquapark, stond eerder vandaag de derde wedstrijd op het programma. De sfeer is nog steeds uitstekend en het geloof in de toernooiwinst stijgt met de dag. Deze groep wil hoe dan ook het toernooi winnen. 

Na een prima ontbijt vertrekt het gezelschap per bus naar het iets verderop gelegen stadion in Riccione. De wedstrijd wordt gespeeld op een bijveld met minimale afmetingen. Dit lijkt niet in ons voordeel. Desondanks is het vertrouwen in een goed resultaat groot.

In de kleedkamer wordt de radio vol open gegooid en de groep lijkt ontspannen. De wedstrijd verloopt niet zoals gehoopt. We komen moeizaam op gang en spelen matig. Toch winnen we uiteindelijk eenvoudig met 4-0. De weg naar de finale is open, maar we zijn er nog niet. Morgen spelen we twee wedstrijden, tegen ploegen uit Frankrijk en Estland. Ook deze beide ploegen zijn nog in de race voor een finaleplaats. 

Na de wedstrijd zijn we weer in de bus gestapt en richting het hotel vertrokken. Vanmiddag staat er niets op het programma en de jongens krijgen dus vrijaf. Het grootste gedeelte van de groep kiest ervoor om weer de zee op te gaan in bootjes. Een enkeling kiest voor een middag rust in het hotel. 

Vanavond zal een ieder op tijd z’n bed opzoeken, want morgen wordt een cruciale dag. Dan wordt beslist wie de finalisten worden. We liggen op schema, maar het is nog niet beslist. Het moet beter dan vandaag, maar daar lijkt de groep van doordrongen. 

Tot dusver hebben we een geweldige week waarin prestaties en plezier hand in hand gaan. Maar uiteindelijk willen we maar één ding. Die beker moet mee naar Nederland!

René Nijgh, trainer Jeugdteam Kanaalstreek

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trainercarrousel: Gieten moet op zoek

Het seizoen is nog niet zo heel lang geleden begonnen, maar nu al worden ...

A&S Houtbouw Muur van de Kanaalstreek!

Komend seizoen kunnen de teams weer strijden om de titel Muur van de Kanaalstreek, ...

Jeugdteam Kanaalstreek stelt finaleplaats veilig

Met nog één poulewedstrijd te gaan, heeft het Jeugdteam Kanaalstreek zich al verzekerd van ...