TEVV wint potje zomeravondvoetbal van Raptim

TEVVTEVV en Raptim maakten er op een mooie zomeravond een leuk oefenduel van, waarbij de nieuwbakken eersteklasser uit Tweede Exloërmond aan het langste eind trok. De wedstrijd werd gespeeld in drie delen van dertig minuten, waarbij de trainers dus twee keer de kans kregen om wat tactische dingen aan te passen. De wedstrijd stond onder leiding van een uitstekende scheidsrechter en dus waren de voorwaarden voor een leuke oefenpot geschapen.

Slordigheden bij TEVV
In het begin was de thuisploeg uit Coevorden het meest aan de bal, waarbij TEVV ook duidelijk even terug moest. Echte kansen leverde dat voor de ploeg van Raptim coach Henk Veenhof (oud-TEVV) nog niet op, maar dreigend waren de Raptim-voorwaartsen wel. Maar zoals in de vorige oefenpartijen al bleek: de defensie van TEVV staat als een huis. Toch moet wel worden aangemerkt, dat er wat meer slordigheidjes waren waar te nemen dan in de voorgaande duels. Het zou kunnen dat in de stroeve grasmat een oorzaak benoemd kon worden, want een aantal ballen werden veel te slecht ingespeeld, waardoor de Raptim-spitsen er mee aan de haal konden gaan. TEVV’s nummer tien Frank Schijff was nog het dichtst bij een goal, door met een verwoestend schot net over te schieten.

Onberispelijke Roy Feiken
In de tweede part begon TEVV wat fanatieker en nu was verdediger Nick Kroeze dicht bij een treffer. Zijn afstandsschot werd met moeite door de Raptim-sluitpost over de lat getikt. Even later werd Eddie Schoenmaker via een dieptepass van Roy Feiken weggestuurd en kon alleen op de doelman afgaan. Het schot van de aanvoerder belandde echter op de vuisten van de goalie van de Coevordenaren. De thuisploeg moest genoegen nemen met wat vrije ballen, die door doelman Wim Kok gemakkelijk onschadelijk kon maken. Vlak voor het einde van het tweede halfuur kwamen de Mondkers toch op voorsprong. Een corner van Benjamin Mazeau werd prima doorgekopt door Jan Jaap Wever, waarna Roy Feiken bij de tweede paal onberispelijk raak schoot: 0-1.

Beslissende treffer Jan Jaap Wever
In het begin van het derde half uur kreeg de thuisploeg een niet te missen kans, maar de Raptim-aanvallers waren duidelijk niet scherp. Ook invaller-doelman Rob Hölscher wist tot twee keer toe uitstekend te redden voor de geel-blauwen, toen een Raptim-aanvaller vrij voor hem kwam. Ronny Zwikker en Faizel Slagveer moesten met een uiterste krachtinspanning hun doelman ook nog een keer redden. Maar in het laatste kwartier namen de Exloërmonders het initiatief weer over. Een goede interventie van Joeri Westerhof deed de bal bij Frank Schijff belanden en die haalde met een prachtig schot uit. De bal belandde echter met een fraaie curve op de paal, maar de mee opgekomen Jan Jaap Wever wist de bal tegen de touwen te werken: 0-2. Ook Benjamin Mazeau wist voor TEVV nog de lat te raken, maar het bleef bij de hiervoor omschreven goals.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bellingwolde verslaat Ter Apel ’96 en is Westerwoldes beste

Daar in een spannende en aantrekkelijke finale af te rekenen met Ter Apel ’96 ...

Titan en HOC: titelkandidaten ontmoeten elkaar

Wanneer de invloed van Pluvius de komende uren niet te groot wordt, dan wordt ...

De Slingerij winnaar toernooi ZVV Borger

Zaterdag 16 januari organiseerde ZVV Borger het traditionele zaalvoetbaltoernooi. Na de succesvolle editie van 9 ...