Overzicht bekervoetbal: zaterdag 22 augustus

BekervoetbalAfgelopen weekend begon voor bijna alle ploegen in de Kanaalstreek het seizoen echt. De poulewedstrijden in het bekertoernooi zijn namelijk de eerste officiële wedstrijden van het seizoen. Alleen Alteveer hoefde niet in actie te komen: de geelhemden spelen komende donderdag hun eerste bekerwedstrijd. FC Kanaalstreek stelde een overzicht samen van de eerste speelronde van de bekercompetitie.

SJSSJS trad in Tiendeveen aan tegen de plaatselijke voetbaltrots. De blauwhemden wonnen met 0-2. Maar gezien het klassenverschil was een ruimere overwinning op zijn plaats geweest: Tiendeveen speelt in de vijfde klasse, waar SJS al jaren een stabiele derdeklasser is. De beginfase van de wedstrijd werd in een redelijk tempo afgewerkt, waarbij er voor beide goals kansen te noteren vielen. Johan van Klinken was de eerste speler van SJS die zich liet zien, maar zijn schot werd door doelman Bouwman onschadelijk gemaakt. De grootste kans voor de gastheren was voor Joey Noordzij, maar voordat hij een corner over de doellijn kon werken, werd de bal geruimd. In de tweede helft had SJS een veldoverwicht, maar bleek Tiendeveen via de counter (Boxma) gevaarlijk. Uiteindelijk werd het verschil door Johan van Klinken gemaakt: de spits scoorde twee keer. De eerste treffer maakte hij met het hoofd, de tweede vanaf de strafschopstip. SJS speelt nog tegen FDS en Twedo.

nwvv-borgerMet NWVV en Borger stonden er in Nieuw-Weerdinge twee gepromoveerde ploegen op het veld. Beide ploegen maakten er onder zomerse omstandigheden een waar doelpuntenfestijn van. De goals werden net niet eerlijk verdeeld over beide kampen, waardoor derdeklasser Borger met de punten aan de haal ging: 3-5. Borger moest het doen zonder een aantal vaste krachten, zoals wel vaker het geval is in de voorbereiding op het seizoen. Of dat de reden was, is niet bekend, maar de bezoekers moesten al snel een goal incasseren: NWVV kreeg een vrije trap, die door Mark Kok tegen de touwen werd gekopt. De groenhemden herstelden zich en via Melvin Ottens werd de stand in evenwicht gebracht. Dat Borger nog steeds niet bij de les was bleek even later wel toen het weer op achterstand kwam. Vanaf de rand van het strafschopgebied kon Roy Super vrij uithalen en zijn inzet betekende de 2-1. Toch ging de ploeg van Arne Joling met een voorsprong aan de thee: Luuk Kenter en Jeffrey Spelten haalden voor het eerst dit seizoen de trekker over, waardoor de ploegen met een 2-3 stand de kleedkamer opzochten. Na de thee wist Borger haar voorsprong te vergroten via een rake knal van Christiaan Vos. En omdat de bezoekers daarna een aantal kansen onbenut liet, werd het na de aansluitingstreffer van Peter Stap (strafschop) nog spannend. Het slotakkoord was echter voor Ronald Bulthuis, die de eindstand op 3-5 bepaalde. Borger en NWVV spelen nog tegen DZOH en SGV.

Onstwedder BoysVoor Onstwedder Boys begon het bekertoernooi met een forse uitdaging: de oranjehemden, die het afgelopen voorjaar naar de vierde klasse degradeerden, traden aan tegen tweedeklasser Klazienaveen. Uiteindelijk bleek gedurende de wedstrijd ook dat de ploeg uit Drenthe een maatje te groot was voor de ploeg van oefenmeester Fokke de Jonge. Na een 3-0 ruststand stokte de teller uiteindelijk bij vijf treffers. Ook een eretreffer was Onstwedder Boys niet gegund: 5-0. Onstwedder Boys speelt nog tegen SVBO en SC Elim.

setaOok voor SETA wachtte een tegenstander die twee klassen hoger speelt: Hollandscheveld was de ploeg waarmee de mannen van Wilbert Arends de strijd aan gingen. SETA, dat een reeks oefenwedstrijden afsloot met een 5-4 nederlaag tegen VIOS uit Oosterhesselen, kon voor rust nog wel een keer scoren tegen de derdeklasser, maar thuisploeg Hollandscheveld maakte er in het eerste bedrijf drie. Na de thee deed Hollandscheveld hier een schepje bovenop, waardoor de blauw-witten een 5-1 nederlaag moesten incasseren. Namens SETA was Ricardo van der Sluis trefzeker: hij deed dit op aangeven van nieuwkomer Fidel Plat. SETA speelt nog tegen VEV en SCN.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen onderuit tegen WVV en Drent

Nieuw Buinen verliest langzaam maar zeker terrein in de eerste klasse F. Na een ...

Vechtmachine Alteveer in kraker langs SVZ

Alteveer heeft de kraker tegen SVZ in Zeijen met 3-4 weten te winnen. Op ...