Dramatisch slecht Musselkanaal delft het onderspit tegen Protos

Musselkanaal verloor voor de vierde keer op rij en lijkt zich zorgen te moeten maken.

Het belang van de wedstrijd was duidelijk. Musselkanaal moest winnen om bij de onderste plaatsen weg te blijven en Protos had de punten bitterhard nodig om de aansluiting te vinden met de ploegen net boven hun. Musselkanaal legde de gasten geen strobreed in de weg. Het liep eenvoudig uit naar een 3-0 voorsprong. Musselkanaal kwam terug tot 2-3 en met nog achttien minuten te spelen leek er nog van alles mogelijk. Maar vanaf de aftrap scoorde Protos alweer de 2-4 en was de wedstrijd beslist. Een volkomen terechte overwinning voor de ploeg uit Steenwijksmoer en Musselkanaal zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen want het was alweer de vierde nederlaag op rij.

De thuisclub begon nog wel goed want in de eerste minuut was het al bijna raak. Gerwin Schmitz kreeg een bijna niet te missen kopkans, maar de bal ging over het doel. Na zes minuten kwam Protos al op voorsprong hoewel er een duidelijke buitenspelgeval aan vooraf ging. Stef Smits kwam terug uit buitenspelpositie, maar mocht doorgaan van de matig leidende arbiter Jeffrey Lubberts uit Hoogeveen. Matthijs Boeijing gaf Smits echter veel te veel ruimte en de voorzet werd binnengetikt door Michel Overweg.

Matig Musselkanaal

Veel bijzonders gebeurde er niet het eerste halfuur. Het voetbal was vooral van de thuisclub van een zeer matig gehalte. Lubberts zorgde voor opwinding door als enige te zien dat doelman Tim Bakker bij een uittrap net buiten het strafschopgebied kwam. Indirecte vrije trap voor Musselkanaal, maar gelukkig voor Protos verprutste Musselkanaal deze kans. De thuisclub kreeg nog een prima mogelijkheid, maar keeper Bakker redde uitstekend. Pal voor de rust kwam Protos op 0-2. Dom balverlies bracht de bal uiteindelijk in de voeten van Overweg. Deze speelde Jorn Wiekens simpel uit en ook doelman Strobos ging niet helemaal vrijuit. De gasten zaten op rozen met deze 2-0 voorsprong bij de rust.

Effect

Trainer Woortman reageerde in de pauze door Rolf Kayser en Aron Berends in te brengen. Het sorteerde ook direct effect. Na vijftig minuten een bijzonder fraai indraaiend schot van Nick Schoenmaker. De bal leek in de bovenhoek te verdwijnen, maar de redding van Bakker was schitterend. Musselkanaal mocht een corner nemen maar Robin Gerlach deed dat zo slecht dat Protos er een kans door kreeg. Bram van der Veen speelde de bal diep op Roy Soppe en die schoot beheerst de 0-3 binnen.

Wedstrijd gespeeld

Wedstrijd gespeeld denk je dan en Protos kreeg zelfs nog de kans op 0-4, maar Mark van der Veen stuitte op Strobos. Robin Schmitz was inmiddels in het veld gekomen en die scoorde niet veel later de 1-3 na voorbereidend werk van Berends. Musselkanaal rook zijn kans en trok ten aanval zonder tot echt grote kansen te komen. Na 72 minuten mocht Musselkanaal opnieuw een corner nemen. In een mêlee van spelers voor het doel van Bakker was het uiteindelijk Wiekens die het beslissende tikje gaf, 2-3. Iedereen van Musselkanaal ging er eens goed voor zitten en de gedachte leefde, gaat het dan toch nog lukken? Het was ijdele hoop, vanaf de aftrap ging het weer mis bij de thuisclub. Enorm geklungel strafte Michel Overweg af. Hij legde de bal keurig breed op Tim Meijerink die simpel de 2-4 binnen kon schieten.

Ontbreken van scherpte

Bij Musselkanaal was alle hoop op een goed resultaat verdwenen. Protos scoorde zelfs nog de 2-5 door Overweg na een fraaie actie van Roy Soppe. Tot overmaat van ramp liep Robin Schmitz ook nog tegen een rode kaart aan. Hij was net te laat om de bal te spelen en raakte een speler van Protos. Tot verbazing van vriend en vijand trok Lubberts de rode kaart. Direct hierna klonk het eindsignaal en kon Protos de handen in de lucht steken en Musselkanaal met een enorme kater achterlatend.

Opnieuw ontbrak de scherpte bij Musselkanaal. “Wat ik op de trainingen zie, zie ik niet terug in de wedstrijden en dat baart mij zorgen”, aldus een zichtbaar teleurgestelde trainer Woortman. Zondag wacht de uitwedstrijd in Schoonebeek tegen SVV’04.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond O23 wint eerste duel in beloftencup van SJS O23

Valthermond O23 pakte de eerste zege in de FC Kanaalstreek O23 Beloftencup en deed ...

Punt voor NWVV dankzij kwartet Mihalj

NWVV mocht in haar tweede competitiewedstrijden aantreden tegen DKB. De ploeg uit De Krim ...

Titan verslaat KSC

Titan kende een lastige beginfase tegen KSC, maar boekte uiteindelijk een degelijke overwinning.