Titaan Ron Kuper focust zich op maatschappelijke carrière

Titan“Een totale offday!” zegt Ron Kuper wanneer wij hem vragen naar de oorzaak van de zware nederlaag in de nacompetitie tegen Helpman. Zijn ploeg Titan verloor in eigen huis met 0-5 van de Groningers en lijkt hierdoor kansloos voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Waar de Titanen vorig seizoen nog enigszins verrassend promoveerden ten koste van Valthermond en De Vogels, is het dit jaar andersom en ligt degradatie voor de hand. FC Kanaalstreek vroeg de reserve aanvoerder Kuper naar de kansen voor aanstaande zondag en zijn ambities voor de toekomst.

In de spiegel kijken
De ploeg uit Nieuw- Weerdinge beleefde een moeilijk seizoen en bivakkeerde vrijwel constant in de gevarenzone. Dit resulteerde uiteindelijk in een krappe twaalfde plaats, net boven de gedegradeerden Muntendam en Gronitas. Trainer Jan Vos noemt het een gebrek aan kwaliteit, maar de in Ter Apel woonachtige Kuper heeft een iets andere kijk op de situatie: “In het afgelopen seizoen is het vaak voorgevallen dat we in de laatste minuten gelijk speelden of verloren en dit heeft ons veel punten gekost. Ik denk dat we kwalitatief goed genoeg zijn voor de tweede klasse, maar dat is er het afgelopen seizoen niet altijd uitgekomen”. Kwaliteit is uiteraard een belangrijk gegeven voor het winnen van wedstrijden, maar volgens trainer Vos mogen de spelers ook wel eens in de spiegel kijken en meer voor hun sport over hebben. Zo laat de trainingsopkomst vaak te wensen over, maar volgens Kuper is dit niet altijd een mentaliteitskwestie: “Een groot aantal jongens hebben een druk leven met gezin, werk, studie etc. waardoor het niet altijd mogelijk is om met een volledige groep te trainen. Maar de opkomst van de trainingen zou inderdaad beter kunnen en ook het fanatisme waarmee er getraind wordt”.

Ron Kuper was in de afgelopen competitie goed voor acht doelpunten en was daarmee gedeeld topscorer.
Ron Kuper was in de afgelopen competitie goed voor acht doelpunten en was daarmee gedeeld topscorer.

Geen illusies
Vanwege schorsingen en blessures moet Titan aanstaande zondag een beroep doen op enkele tweede elftal spelers en A- junioren en hiermee is oorzaak nummer drie gevonden. Door de vele kaarten van voor de winterstop en de huidige blessuregevallen waren er de laatste wedstrijden teveel basisspelers afwezig en met een smalle selectie breekt dat je aan het eind van het seizoen op. “Door deze afwezigen speelden we steeds in een wisselende opstelling. Hierdoor hadden we weinig vastigheid in de ploeg en dan voetbalt het minder makkelijk”, aldus Kuper, die in het dagelijks leven werkt als Accountbeheerder bij Santibri Axender en daarnaast nog een studie volgt tot grafisch vormgever. Het zal zondag dus een bittere pil worden voor Titan, maar van opgave is nog geen sprake: “We hebben de handdoek nog niet in de ring gegooid en zullen zondag alles eruit halen wat erin zit, maar we maken ons geen illusies”.

Maatschappelijke carrière
Trainer Jan Vos ziet ook het positieve in van de naderende degradatie, want volgend seizoen staan er namelijk weer een aantal leuke derby’s op het programma. Een ander positief gegeven is dat de selectie grotendeels intact blijft en zelfs wordt aangevuld met een aantal spelers, waaronder oude bekende Sonny Koops (in het seizoen 2011/2012 nog goed voor 17 goals in 3D) en Drazen Jagodic van FC Emmen. De middenvelder zelf heeft op voetbalgebied momenteel weinig ambities en speelt ook volgend jaar weer in het rood-wit: “Vorig seizoen had ik de mogelijkheid om eerste klasse te spelen, maar ik besloot toen te blijven. Mijn focus ligt nu op mijn maatschappelijke carrière en gezin en ik heb het ook enorm naar m’n zin bij Titan, waar ik al jaren voetbal met m’n vrienden. Ervan uitgaande dat we degraderen verwacht ik dat we met de genoemde versterkingen volgend seizoen mee gaan doen om de bovenste plaatsen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Peter de Geus: “Ik wil eindelijk eens scoren!”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Etienne Meijer: “SETA gaat de derby tegen Mussel winnen.”

Etienne Meijer, die de overstap maakte van Mussel naar SETA wil dolgraag van zijn ...