Mussel wint in extremis bij Veendam 1894

MusselMussel heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. En hoe: in de dying seconds van de wedstrijd op bezoek bij Veendam 1894 bezorgde nieuwkomer Roy Breedveld zijn ploeg de drie punten. Een goed begin dus voor de roodhemden, die na de degradatie hoge ogen willen gaan gooien in de vijfde klasse.

Verwachtingen
Na een wisselvallige voorbereiding op het nieuwe seizoen mocht Mussel voor het eerst aantreden tegen Veendam 1894. De verwachtingen waren nog wat verschillend in de media. In een interview met Rolf Smidt was te lezen dat Mussel ging promoveren, terwijl in een ander interview trainer Tseard van der Meer aangaf dat promoveren geen must is. Desalniettemin word er toch wel het één en ander verwacht van het nieuwe seizoen.

Blijven voetballen
SV Mussel begon erg slordig aan de wedstrijd. Men kwam redelijk gemakkelijk aan de bal, maar leverde deze daarna nog weer makkelijker in. Het oogde allemaal erg onwennig en stroef. Veendam wist hier dan ook prima van te profiteren door binnen 5 minuten op voorsprong te komen. In tegenstelling tot afgelopen seizoenen leek deze tegengoal Mussel niet te deren en bleef men gewoon voetballen. Dit leidde soms voor paniekerige momenten op de tribune, die overigens alleen maar gevuld was met Mussel aanhangers, wanneer ook achterin de voetballende oplossing werd gezocht. Na een kwartier spelen betaalde deze manier van spelen zich uit in de gelijkmaker. Nick Uil werd vanaf de middencirkel de hoek ingestuurd en gaf de bal precies op maat voor op Lars Hemmes die het net wist te vinden. Mussel bleef de combinatie zoeken en breidde op deze manier de score uit naar 1-4. Lars Hemmes was de grote man met 3 doelpunten. Zeker zijn tweede goal was van grote schoonheid. Veendam hield toch nog een beetje hoop door op slag van rust de 2-4 te maken.

Geen genadeklap
Ook in de tweede helft was Mussel de bovenliggende partij. Het voetbalde wat makkelijker dan de zwart/gelen. Toch waren de bezoekers niet scherp genoeg om verder uit te lopen. Een paar goede mogelijkheden werden niet benut. Omdat de genadeklap achterwege bleef mocht ook Veendam nog hopen op resultaat. Twintig minuten voor het einde wisten ze dan ook de aansluitingstreffer te maken. In een omtrek van 5 meter bij de 2 paal was er niemand van Mussel te vinden. Veendam profiteerde hier prima van. In het restant van de wedstrijd was het billenknijpen voor de SV. Deze ‘overwinning’ mocht toch echt niet meer weggegeven worden. Ook in deze fase bleef Mussel toch wel de iets betere ploeg, alleen kwam Veendam er af en toe heel gevaarlijk uit. Rond de 80e minuut kwam Veendam met 1 diepe bal zomaar alleen op de keeper af. De spits omspeelde keeper Patrieck Poker en deze tikte de aanvaller niet, wel, of licht aan. De meningen waren hierover verdeeld. De scheids had hier rood en een penalty voor kunnen geven, maar gaf uiteindelijk een corner, omdat Len Groenewold na deze actie van Poker goed verdedigde.

Volle winst
Toch wist Mussel de voorsprong niet te behouden. In de 90e minuut maakte Veendam alsnog gelijk. In de laatste 10 minuten waren er wel een aantal blessurebehandelingen waardoor er nog een aantal minuten bij kwamen. Mussel zocht in deze laatste minuten vol de aanval omdat toch het gevoel heerste dat er gewonnen moest worden. Schoten van Jan Voshart en Arjan Raveling kwamen een beetje in de buurt, maar troffen geen doel. Ook liepen de gemoederen een beetje hoger op, waardoor Mussel in de laatste minuut nog een vrije trap kreeg op 20 meter van het doel. Invaller Roy Breedveld schoot deze vrije bal fantastisch in de rechter bovenhoek via de paal binnen. Afgetrapt werd er niet eens meer en zo hield Mussel aan deze enerverende middag toch nog drie punten over.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer stelt teleur tegen tien SVBC’ers

Vorig seizoen was Alteveer lange tijd in een hevig gevecht verwikkeld om handhaving in ...

Gasselternijveen naar plek twee na overwinning op Wijster

Gasselternijveen klom door de overwinning op Wijster naar plek twee en kan nog rechtstreeks ...