Gasselternijveen naar plek twee na overwinning op Wijster

Gasselternijveen klom door de overwinning op Wijster naar plek twee en kan nog rechtstreeks promoveren.

Gasselternijveen heeft uitstekende zaken gedaan door de inhaalwedstrijd tegen Wijster met 2-1 te winnen.

De eerste 20 minuten begonnen de gasten beter aan de wedstrijd zonder dat ze echt gevaarlijk werden en zo strandde de aanvallen vaak net buiten de zestienmeter. Na een minuut of 25 deed Gasselternijveen een paar omzettingen en kwam het beter in de wedstrijd. Zo was het vlak daarna Saman die de 1-0 op het scorebord bracht en was het even later Meertens die de paal toucheerde. Nieveen bleef druk houden op de defensie van Wijster en was het even later Koomans die met een knappe kopbal de 2-0 op het scorebord bracht en dit was tevens de ruststand.

Hommes ziet rood

Na rust ging Nieveen op zoek naar de 3-0 en kansen waren er genoeg maar 2x Meertens, Koomans en Poppinga faalden in de afwerking. Een kwartier voor tijd leek Nieveen het wel prima te vinden, alleen werd het wat slordiger in balbezit en kwam Wijster er nog een paar keer gevaarlijk uit en werd het zelfs uit een counter nog 2-1. Even later liepen de emoties nog hoop op met verschillende opstootjes waarbij Thijmen Hommes te laat was met een sliding en met rood mocht inrukken. Even later vond de goed fluitende Kuipers het mooi geweest en zo won Nieveen met 2-1 en is het daarmee gestegen naar plek 2. Voor Gasselternijveen zijn er nog drie finales tegen Titan, Balkbrug en Buinen waarbij het de nacompetitie al op zak heeft en zelfs nog rechtsreeks kan promoveren