GKC start met ruime overwinning

GKCHet Gasselter GKC heeft zich afgelopen zomer flink versterkt en lijkt met deze selectie een gooi te kunnen doen richting de bovenste plaatsen in 5F. Wat dat betreft gaven de geel-zwarten gistermiddag gelijk hun visitekaartje af door Zandpol op een 3-0 nederlaag te trakteren.

Gemiste kansen
De eerste kans van de middag was voor de bezoekers, maar hun spelmaker mikte naast. GKC had voor de rust moeite om de verdedigende stellingen van Zandpol te doorbreken, ook vanwege eigen slordigheden in balbezit. Toch ontstonden er wel enkele kansen, onder andere voor Willy Kral en Danny Kolp, maar deze werden niet benut en zodoende stond het bij rust nog 0-0.

Ban gebroken
In de tweede helft voerde GKC de druk nog wat op en schoot Kral na 47 minuten rakelings naast in de rebound. Na tien minuten in de tweede helft kreeg GKC dé kans op de openingstreffer, nadat de bal op de stip werd gelegd vanwege hands. Robbert Mensinga boog zich over dit buitenkansje en faalde niet: 1-0. Vlak hierna kregen Danny Kolp en Gert Sterken de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar beiden scoorden niet. Aan de andere kant leek Zandpol op gelijke hoogte te gaan komen, maar was het Arian Hendriks die zijn doelman Jeroen Keizer te hulp schoot door de bal van de doellijn te redden. 

Ruimte benutten
De thuisploeg kreeg in het tweede bedrijf voldoende mogelijkheden om de score op te voeren, echter werden verschillende goede mogelijkheden niet afgemaakt. Het duurde uiteindelijk tot de tachtigste minuut voordat de ‘bevrijdende’ 2-0 gemaakt werd. Het was de ervaren Richard Wieringh die met een vrije trap scoorde. Zandpol ging hierna op zoek naar de aansluitingstreffer, hetgeen ruimte opleverde voor de geel-zwarten. Dit was natuurlijk koren op de molen voor Danny Kolp en het was dan ook de snelle aanvaller die de 3-0 liet aantekenen.

attent_banner_275x75

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten lijkt niet te stoppen

Gieten is de laatste weken niet te stoppen. De rood-witten lijken hard op weg ...

FC Ter Apel ’96 wint eenvoudig van Twedo

FC Ter Apel '96 had niet al teveel moeite met Twedo en blijft meedoen ...

Onstwedder Boys onderuit tegen GEO

Afgelopen zaterdag moest Onstwedder Boys op bezoek bij GEO in Garmerwolde. Eerder dit seizoen ...