Gemiste kansen breken Sellingen op

SellingenSellingen moest afgelopen zondag gelijk flink aan de bak in 5E. Er stond namelijk een uitwedstrijd tegen Wedde op het programma. De wedstrijd tussen de nummers twee en vier van vorig seizoen werd er één met veel kansen voor de gasten, maar het was thuisclub Wedde die door een goal van Ezra Abbas met de winst aan de haal ging.

De ploeg van Arend Scholtens begon verre van optimaal aan de competitie, vanwege een matige voorbereiding door een aantal blessures en vakanties. De grootste aderlating is toch wel de blessure van Erik Jan Veerbeek, die waarschijnlijk nog even gaat duren. Aan de andere kant biedt dit ook weer perspectief voor de jongere garde, die de kans kregen tijdens de voorbereiding.

Meer precisie
Dan de wedstrijd. De thuisploeg schoot ambitieus uit de startblokken en zette Sellingen vast op eigen helft. Gevaarlijk werden zij echter niet en aan de andere kant doken de geel-zwarten een aantal keren gevaarlijk op voor het doel van Wedde. Met iets meer precisie had men dus zomaar de score kunnen openen. Dit gold ook voor de thuisploeg, dat vijf minuten voor rust de paal raakte. Zo stond het bij rust nog 0-0, waar het ook 3-3 had kunnen zijn.

Bottleneck
Na rust nam Sellingen het iniatief over en met goed combinatiespel werden de mooiste kansen verkregen. Het verzilveren van deze kansen bleek vandaag the bottleneck te zijn en zo leek het duel af te stevenen op de brilstand. Wedde dacht hier helaas anders over en door een goal van Ezra Abbas gingen zij alsnog met de drie punten aan de haal. Deze goal werd door Sellingen en aanhang wel in twijfel getrokken, omdat de scheidsrechter hieraan voorafgaand besloot door te laten spelen na een, in Sellingen-ogen, overduidelijke handsbal. Het slotoffensief van de geel-zwarten mocht vervolgens ook niet meer baten en zo werd de openingswedstrijd jammerlijk verloren.