Tiental Stadskanaal doet Musselkanaal pijn

In een voetbaltechnisch teleurstellende derby leed Musselkanaal een gevoelige nederlaag tegen eeuwige rivaal SC Stadskanaal, dat een groot deel van de wedstrijd met een man minder speelde. Nog voor het eerste half uur verstreken was, mocht Rodney Romney inrukken, nadat hij een overtreding op Gerwin Schmitz had gemaakt. Op dat moment was er geen bal in de buurt. Musselkanaal stond op dat moment op een 1-0 voorsprong, maar was niet bij machte om de overtalsituatie uit te buiten: Stadskanaal rechtte de rug en won: 1-3.

De opkomst van de beide ploegen beloofde veel goeds, want onder begeleiding van vuurwerk betraden de heren voetballers het veld. Achteraf bleek dat dit alle vuurwerk was dat de aanwezigen in het eerste kwartier te zien kregen. Zowel Musselkanaal als Stadskanaal begon aftastend aan het duel. In de eerste fase van de wedstrijd kwam Sten Vos een aantal keren door over de rechterflank, maar gevaar voor het doel van thuisploeg leverde dit niet op. Ook Rodney Romney en Jordy Geerlings vestigden de aandacht een keer op zich: hun acties leverden respectievelijk een corner en een te hoog gemikt schot op. 

Niek Tieben staat op het punt om Royce Geerlings te verschalken…

Bekeken boogbal Tieben
Uitgespeelde kansen waren er nog niet genoteerd toen Niek Tieben  de gastheren na iets meer dan twintig minuten op 1-0 zette. De flankspeler zag Royce Geerlings iets te ver voor zijn doel staan, en met een prachtige boogbal verschalkte Tieben de Knoalster goalie. Luttele minuten later was Romney die het middelpunt van een opstootje werd: hij vloerde Gerwin Schmitz en zag deze actie met een rode kaart worden bestraft. Hiermee leek de opgave voor Stadskanaal wel heel groot te gaan worden. Maar omdat Musselkanaal niet aanpaste in hun speelwijze, kwamen de mannen van Rick Slor de eerste fase in ondertal goed door. Wat heet: eerst werd een corner prachtig verlengd door Jordy Geerlings (1-1), waarna de uitblinkende Danny Feiken een vrije trap achter doelman Scholte Aalbes ramde. Hierdoor gingen de ploegen met een 1-2 stand aan de thee. 

Tactisch onvermogen
Na de rust was het aan Musselkanaal om het spel te maken en de achterstand weg te buigen. Hier slaagden de groenhemden echter geen moment in. Kansen werden er amper gecreëerd en wanneer men in kansrijke positie kwam was het schot slecht (Robin Schmitz) of de voorzet onder de maat (Van der Sluis), waardoor Royce Geerlings niet in actie hoefde te komen. Het laatste kwartier probeerde Bernd van Bolhuis het met de de lange Jeroen Drenth in de punt van de aanval, maar ook dit sorteerde geen effect. Eén keer kon de invaller het hoofd tegen een bal zetten, maar kracht en richting ontbraken. Wie er bij een overtalsituatie, met een lange spits op rekende dat er over de vleugels gespeeld wordt, kwam bedrogen uit in Musselkanaal: het leverde vooral Mark Bos een frustrerende middag op.

Stadskanaal viert de 1-3, Mark Bos weet zich verslagen…

Uitblinker Feiken
En dus kostte het Stadskanaal niet bijzonder veel moeite om op de been te blijven. De blauwhemden, die als een team opereerden, streden voor iedere meter en konden daarbij rekenen op een stabiele defensie onder leiding van Denny Feiken en aanvoerder Jordy Geerlings. Laatstgenoemde roerde zijn mond veelvuldig om zijn teamgenoten waar nodig bij de les te houden. Feiken was uiteindelijk de man met het grootste aandeel in de zege: hij vuurde in de slotfase een vrije trap op Arjan Scholte Aalbes af. De doelman moest de bal lossen, waardoor de ingevallen Mario Georgescu het beslissende zetje kon geven: 1-3. Hierna probeerde Musselkanaal nog wel aansluiting te vinden, maar verder dan een streep  op de lat van de verder onzichtbare Harm Visser kwamen de groenhemden niet. 

Onverzettelijkheid en vernuft
Als gezegd: voor de neutrale voetballiefhebber werd het niet wat men vooraf gehoopt had. Voor de supporters van de thuisploeg zal dit ook gelden, maar voor de aanhangers van SC Stadskanaal werd het een fraaie middag. Vooral met dank aan de onverzettelijkheid van de verdediging en het vernuft van aanvallers Tristan Rotman en Sten Vos die de verdediging van Musselkanaal handenvol werk bezorgden.

MSK-STK

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen weet weer wat winnen is

Na maanden wachten heeft Nieuw Buinen eindelijk de tweede overwinning van het seizoen binnen. ...

Terug in de tijd: Valthermond onderuit in knotsgek duel

In een waar spektakelstuk dolf Valthermond nipt het onderspit tegen Beilen.