Spanning in 4D neemt verder toe: WVV wint in extremis van Onstwedder Boys, SJS verliest kostbare punten in derby tegen Mussel

Het is ongemeen spannend in de zaterdag vierde klasse D. Koploper WVV won ternauwernood, SJS verloor dure punten en Borger deed goede zaken.

Wie wordt er kampioen in de zaterdag vierde klasse D? En welke clubs gaan er nacompetitie spelen. Met de week lijkt het spannender en spannender te worden. Er zijn nog zeven clubs in de race om de prijzen. WVV pakte al een periodetitel en leidt voorlopig de dans in 4D. Maar SJS en Borger zitten de Winschoters op de hielen.

Onstwedder Boys – WVV: 1-2

Koploper WVV speelde vorige week niet vanwege corona tegen Wildervank, maar kwam zaterdag wel weer in actie tegen Onstwedder Boys. De Winschoters beleefden een lastige middag en werden uiteindelijk de gelukkige winnaar. Want gezien de kansenverhoudingen had de thuisploeg recht op meer. Anne Wilzing zette Onstwedde voor de pauze dan ook op voorsprong. WVV kwam pas laat in de tweede helft op gelijke hoogte via topscorer Matthijs Mollema. De spits bleek ook uiteindelijk het goudhaantje te worden voor WVV, in de ‘dying seconds’ bezorgde Mollema WVV drie heel kostbare punten.

SJS – Mussel: 1-3

SJS liet zich thuis verrassen in de Kanaalstreekderby tegen Mussel. Na een pikstart leek er geen vuiltje aan de lucht voor SJS, maar gedurende de wedstrijd ging het minder en minder lopen bij de Knoalsters. De vroege 1-0 van Gerwin Heidema bleek geen opmaat naar meer. Paul Hidding bracht Mussel na een kwartier spelen op gelijke hoogte. De gasten waren veel feller dan de thuisploeg en dat leverde de verdiende 1-2 voorsprong op van Lars Hemmes. SJS gooide in de tweede helft nog wel een offensief eruit, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. In de blessuretijd maakte Hidding met zijn tweede van de middag het leed nog wat erger voor SJS. De Knoalsters spelen volgende week de kraker tegen WVV.

Borger – SC Angelslo: 4-0

Borger beleefde een eenvoudig middag tegen SC Angelslo. Na twee snelle treffers van Luuk Kenter en Hendrik Gustin in de eerste tien minuten van de wedstrijd was het pleit al snel beslecht. De groenhemden waren oppermachtig en halverwege de eerste helft werd het ook nog 3-0 voor Borger via Gijs Roda. In de tweede helft geloofde Borger het wel en werd er pas in de slotminuut weer gescoord door invaller Ruben de Valk: 4-0. Borger deed met de winst uitstekende zaken en klom over SJS heen op de ranglijst naar plek twee.

SVBO – SCN: 0-5

Nieuw-Balinge – DKB: 0-5

Wildervank – Tiendeveen: 3-0

Stand zaterdag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. WVV163748-22
2. Borger173553-21
3. SJS163443-21
4. HS '88163135-14
5. DKB173147-25
6. Onstwedder Boys162948-27
7. SCN172942-34
8. Wildervank162037-33
9. SVBO162031-37
10. SV Mussel171920-37
11. SC Angelslo171619-46
12. Nieuw-Balinge1637-53
13. Tiendeveen17210-70

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen wint in derby van GKC

Gasselternijveen was de sterkste in de derby tegen GKC en lijkt op weg naar ...

Fotoverslag: Borger haalt opgelucht adem

Na acht nederlagen op rij was het voor Borger afgelopen zaterdag genieten. De mannen ...

Weer geen punten voor GKC

Bijna had GKC een gestolen punt meegenomen bij Eext, maar in 98e minuut moest ...