Borger laat zich aftroeven door Veenhuizen

Een flets spelend Borger heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de goede seizoensstart.  Na de 2-5 uitzege bij Fit Boys verloor het nu in eigen huis van Veenhuizen. In een hele slechte wedstrijd maakte Borger een matte indruk en vergat het te voetballen. In de hectische slotfase was men bijna nog dichtbij een puntje, maar dat was deze middag wellicht wat teveel van het goede geweest.

Lange ballen
De start van de wedstrijd was niet goed van Borger. De ploeg begon loom aan de wedstrijd en kon geen grip op het duel krijgen. Beide elftallen probeerden druk te zetten, waardoor er aan beide kanten continu de lange bal werd gehanteerd. Dat betekende dat de tweede bal veroverd moest worden om vanuit daar verder te voetballen. De bezoekers pakten dit zeker in de beginfase beter op al werden er geen noemenswaardige kansen gecreëerd. Wel kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong nadat zij scoorden uit een snelle spelhervatting.

vs Veenhuizen
Borgerders belagen het doel van Veenhuizen…

Gemiste kansen
Borger kwam maar moeizaam aan voetballen toe, maar kreeg zeker een aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. De geboden kansen waren echter niet aan Diederik Oosterwijk en Melvin Ottens weggelegd. Laatstgenoemde was overigens wel erg dichtbij de gelijkmaker toen zijn inzet via de vingertoppen van de Veenhuizen doelman de lat toucheerde. De nul bleef echter op het scorebord en Borger kwam op slag van rust goed weg nadat Veenhuizen een strafschop onthouden werd.

Viel moet capituleren
Na de pauze trachtte Borger het voetballend op te pakken, maar ook in de tweede helft kwam er het niet van. Het bleef veel lange bal werk van beide kanten, waardoor het lastig voetballen was deze middag. Borger kon de hechte defensie van de bezoekers niet slechten, die vrij eenvoudig de voorsprong konden consolideren. Ze kregen ook de betere kansen om op voorsprong te komen, maar doelman Stefan Viel hield de thuisploeg op de been. Uiteindelijk moest de goalie toch capituleren nadat de bezoekers wederom scoorden uit een spelhervatting.

Hachelijke situaties
Borger moest wat proberen en ging het laatste kwartiertje zeer opportunistisch spelen. Het leverde een kleine tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer op die werd gemaakt door invaller Erik Joling. Borger ging alle risico’s nemen om toch nog een puntje uit het vuur te slepen en dat leverde nog een aantal hachelijke situaties op voor het doel van Veenhuizen, maar helaas geen doelpunten. In de slotminuten liep Borger ook nog tegen een rode kaart op nadat Mike van der Touw zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld en daardoor mocht inrukken.
Zo leed Borger na een moeizame voetbalmiddag een kleine nederlaag: volgende week gaat Borger op bezoek bij Willemsoord.