Remise maximum voor futloos Mussel

Mussel.jpgMussel kende vorige week een goede start van het seizoen, toen drie punten werden behaald in de uitwedstrijd tegen Veendam 1894. In de tweede competitiewedstrijd kwam Wildervank op bezoek in Mussel. Hoewel de thuisploeg voor aanvang van de wedstrijd ongetwijfeld de bedoeling had om de punten in eigen huis te houden, was hier gedurende de twee keer 45 minuten weinig van terug te zien: een 2-2 gelijkspel was het maximale resultaat.

Wubs te gehaast
De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Wim Wubs. Deze veroverde de bal na een zwakke opbouw van Wildervank. De ervaren aanvaller had meerdere opties, maar Wubs koos voor de slechtst denkbare optie: gehaast op doel schieten. Een paar minuten later was Len Groenewold erg belangrijk door een bal van de eigen doellijn te halen. In de aanval die daarop volgde was het wel raak voor de bezoekers. Keeper Patrieck Poker stond te ver voor zijn goal en spits Dennis Nagel wist daar gebruik van te maken: 0-1.

Wubs scoort en mist
Na elf minuten kreeg Mussel een indirecte vrije trap op het randje van het strafschopgebied. Voor de keeper van Wildervank een uitgelezen kans om zich te onderscheiden. Nadat hij de eerste inzet had gekeerd, wist de goalie ook de rebound van Lars Hemmes te pareren. Na twintig minuten spelen moest de doelman toch capituleren: na een duwfout kreeg Mussel een strafschop toegewezen die door Wim Wubs werd benut. In het restant van de eerste helft kreeg de doelpuntmaker nog een kans, maar deze werd gemist. 

Vol gas
Zeven minuten na rust kwam Wildervank weer op voorsprong. Op een schitterende wijze verschalkte Dennis Nagel de sluitpost van de SV. Vanaf de kant werd door de ruim tachtig toeschouwers geconcludeerd: “zo mokt hij em nooit weer”. Na deze tegenslag wist Mussel nog steeds geen controle te krijgen op de wedstrijd. Ook straalde het totaal niet uit dat men vol gas wilde geven om er nog wat van te maken. Halverwege de tweede helft wist Wildervank nog twee kansen te krijgen. De eerste mogelijkheid ging net voorlangs en op de tweede mogelijkheid redde Patrieck Poker goed.

Terechte puntendeling
Na zeventig minuten probeerde trainer Tsjeard van der Meer de boel om te zetten door Arjan Raveling in te brengen. Een minuut later maakte Mark Mulder er 2-2 van. Een schot van Rick Breedveld werd geblokt, waarna Mulder de bal tegen de touwen werkte: 2-2. Mussel kreeg meer grip op de wedstrijd en even leek het of er nog drie punten in zaten. Helaas was deze opleving van korte duur. Al snel zakte het niveau weer. Het slotoffensief was voor Wildervank, maar de gasten wisten er niet meer uit te halen dan 2 corners. Al met al was de conclusie van de betrokkenen dat deze puntendeling terecht was.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Geen doelpunten bij Borger tegen SJS

Borger en SJS hielden elkaar in een voorzichtige wedstrijd in evenwicht.

Stadskanaal volkomen kansloos tegen reserves Be Quick

SC Stadskanaal moest voor de beker aantreden tegen het tweede elftal van Be Quick ...