Musselkanaal heeft het eerste punt binnen

musselkanaalMusselkanaal behaalde in de uitwedstrijd tegen Protos het eerste punt van deze competitie. Beide teams streden volop voor de winst en hadden ook beide met de zege aan de haal kunnen gaan. Musselkanaal maakte een achterstand van twee goals goed en had toen ook nog kunnen winnen maar had in de allerlaatste seconden geluk dat Bram Mittendorff namens de thuisclub een uitgelezen mogelijkheid onbenut liet. Zodoende bleef het 3-3 waar de thuisclub meer tevreden mee was dan de gasten.

Snelle achterstand
Na de nederlaag tegen Stadskanaal opende Musselkanaal wel veel feller maar na zeven minuten liep het al weer achter de feiten aan. Knullig balverlies leverde balbezit op voor Stef Smits en hij schoot de bal beheerst tegen de touwen: 1-0. Musselkanaal was het even kwijt maar gaandeweg herstelde het zich. Na ruim een kwartier een prima aanval van de gasten en Rick Berends leek te scoren maar doelman Willy Voorstok van de thuisclub redde fraai.

Marge van twee
Na een half uur mocht Musselkanaal een vrije trap nemen, de bal kwam in de handen van Voorstok en deze trapte de bal snel naar voren. Robin Schmitz raakte deze totaal verkeerd en Rick Meijerink wist met het buitenkansje wel raad: 2-0. Bijna was het 3-0 geworden maar de kopbal van Robin Soppe werd gekeerd door keeper Arjan Scholte Aalbes. Even later mocht Meijerink een vrije trap nemen. Musselkanaal had geluk dat de bal via de lat over ging. Bijna had Berends nog gescoord voor de pauze maar Voorstok redde opnieuw heel bekwaam.

Aansluitingstreffer
In de tweede helft begonnen de gasten wederom fel aan de partij en binnen een minuut was het al raak. Een voorzet werd door Berends goed ingekopt: 2-1. Het duurde niet lang of het verschil was weer twee doelpunten. Jordie Teuben gleed uit en Robin Soppe kon alleen op het doel afgaan. Hij omspeelde keeper Scholte Aalbes en leek de bal te verliezen. Met een fraaie sliding werkte hij de bal toch nog binnen: 3-1. Musselkanaal gaf de strijd niet op en drukte Protos terug. Invaller Marco Heeres zag zijn schot tegen de paal belanden en niet veel later schoot Teuben de 3-2 binnen al had hij hier wel hulp van Voorstok bij die een corner van links finaal miste.

Gelijkmaker
Nog geen minuut later had Harm Visser de gelijkmaker op zijn schoen maar Voorstok redde nu wel. Zes minuten voor het einde viel de meer dan verdiende gelijkmaker. Frank Hoving gaf de bal fraai op Mark Bos, deze gaf de bal strak voor het doel en Visser kon binnenschieten: 3-3. Beide teams bleven de aanval zoeken en kregen ook nog mogelijkheden. De thuisclub kreeg de grootste maar Mittendorff miste tot ontzetting van de thuisclub in riante positie. Door dit resultaat zijn beide teams van de nul af.