Ter Apel ’96 al na 94 seconden uitgespeeld tegen Raptim

Ter Apel '96Eén minuut en vierendertig seconden. Dit was de tijd dat deze wedstrijd enigszins van spanning was voorzien. Op dat moment viel de 2-0 in het voordeel van Raptim en was de wedstrijd al nagenoeg beslist. Vooraf ging Ter Apel met goede verwachtingen richting Coevorden. Een nagenoeg fitte selectie waardoor trainer Goeree keuzes kon maken moest in combinatie met concentratie, veel energie en teamgeest zorgen voor de eerste overwinning van het seizoen. Raptim is voor Ter Apel echter in het verleden altijd een lastig tegenstander gebleken, de Ter Apelers waren dus gewaarschuwd.

Slechte aftrappen
Ondanks de eerdergenoemde feiten konden de goede bedoelingen van de Ter Apelers na iets meer dan negentig seconden alweer de prullenbak in. Twee keer een persoonlijke fout bij een eigen aftrap zorgde ervoor dat Raptim-aanvallers De Leeuw en Hoving op het doel van Ter Apel af konden gaan en eenvoudig konden afronden. Na deze twee grote dompers verliep het vervolg van de eerste helft redelijk gelijk opgaand, zonder dat Ter Apel echt gevaarlijk kon worden. Hiervoor was Raptim te sterk en te nauwkeurig in haar spel. Aanvallend kwam Ter Apel niet in haar eigen spel, grote kansen werden niet gecreëerd en wanneer er ook maar enigszins gesproken kon worden van een kleine mogelijkheid ontbrak de scherpte om hier iets mee te doen. Raptim had met de vroege voorsprong de drang naar voren wel verloren en speelde een makkelijke wedstrijd. Met de vroeg bereikte tussenstand van 2-0 gingen de teams dan ook de rust in.

Ingespeeld team
Naar mate de wedstrijd in de tweede helft vorderde, bleek waarom Raptim ook al haar eerste twee wedstrijden had gewonnen. Raptim is een goed ingespeeld team en strafte vrijwel alle fouten van Ter Apel-spelers genadeloos af. Raptim had met verzorgd voetbal totale controle over de wedstrijd. Toch zorgde ook in de tweede helft zorgde met name slecht ingrijpen en fouten op het middenveld en in de verdediging van Ter Apel voor mogelijkheden aan Raptim-zijde. De behendige voorwaartsen van deze ploeg hadden geen probleem hiervan gebruik te maken en wisten nog eens viermaal te scoren. De doelpunten werden achtereenvolgens gescoord door Meppelink, Greve en tweemaal Koster.

Maat te groot
Aan het eind van de wedstrijd stond er 6-0 op het scorebord en hier viel niets op af te dingen. Raptim was een maat te groot van Ter Apel. Wanneer Ter Apel in deze sterke klasse een rol van betekenis wil spelen en in elk geval niet in de problemen wil komen, moet het snel zorgen dat de fouten die vooralsnog elke wedstrijd zijn gemaakt snel uit het spel worden gehaald. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Stadskanaal heeft de ploeg hiervoor haar eerste mogelijkheid.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ben Bos goudhaantje bij Sellingen

In de spannende vijfde klasse E stond gistermiddag weer een topper op het programma. ...

Westerwolde komt sneu weg in Eenrum

De verste uitwedstrijd van Westerwolde dit seizoen in en tegen Eenrum werd met een ...

Titan in tweede helft ruim langs Balkbrug

Titan kende weinig moeite met Balkbrug en won uiteindelijk met ruime cijfers van de ...