Slordig NWVV vergeet te winnen

NWVVIn de derde wedstrijd van het seizoen speelde NWVV de uitwedstrijd tegen het uit de derde klasse gedegradeerde SCN. Promovendus NWVV was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg en stond dan ook verdiend met 1-3 voor bij rust. Na negentig minuten voetbal bleek echter dat de ploegen elkaar in balans hielden, getuige de 3-3 eindstand. En dan mag NWVV doelman Remon Poede dankbaar zijn, want de sluitpost won in de slotfase een één-tegen-één-situatie met een aanvaller van de ploeg uit Nieuwlande.

Missende én scorende Mihalj
NWVV begon goed aan de wedstrijd en kreeg gelijk een opgelegde kans, maar Marko Mihalj wist de keeper van SCN van dichtbij niet te verschalken. Daarna werd de wedstrijd wat rommeliger en waren er aan beide wat mogelijkheden. Een scrimmage voor het doel van NWVV leidde bijna tot een tegentreffer. Toch kwam NWVV na twintig minuten spelen op voorsprong. Weer was het Marko Mihalj die de kans kreeg en deze keer bleef hij wel koelbloedig: Mihalj wist de keeper te omspelen en kon de bal beheerst in het netje leggen. Daarna had NWVV de controle, alleen door dom balverlies op het middenveld, leidde dit tot een counter van SCN en spits Hoogeveen faalde niet: 1-1.

Scorende Mihalj en Hendriks
Na de 1-1 was NWVV het heel even kwijt, alleen de schade was al snel weer hersteld: uit een corner van SCN counterde NWVV mede door Marco Kloppenburg, die Rick Hendriks goed de diepte instuurde, en deze bediende Marko Mihalj, die goed was meegesprint en de 1-2 binnen tikte. Nu had NWVV weer de controle en ging het wat makkelijker spelen. Na een snelle combinatie waarbij Raymond Aardema, Roy Super lanceerde kon hij Rick Hendriks bedienen en die maakte er 1-3 van net voor rust. Hierdoor kon NWVV met een goed gevoel de rust in.

Achteruit lopen
Na de rust werd er weinig meer gecreëerd en dat lag vooral aan het feit dat NWVV te veel achteruit ging lopen. Hierdoor kreeg SCN wat kleine kansjes. NWVV riep het ook een beetje over zichzelf af dat de wedstrijd nog spannend werd. Uit een vrije trap werd bij de tweede paal de bal langs keeper Poede getikt. Na de 2-3 werd de wedstrijd keihard en werden in korte tijd veel kaarten getrokken. Dit leidde al gauw tot een rode kaart voor NWVV en SCN. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg allereerst NWVV rood en direct daarna viel de 3-3. Weer werd er door SCN uit een vrije trap gescoord. SCN wilde daarna snel de bal pakken, wat NWVV niet toeliet en hierdoor werd een gefrustreerde speler van SCN van het veld gestuurd na een harde duw in de doelmond van NWVV.

Voetballen voor de winst
In de laatste tien minuten speelden beide ploegen vol voor de winst, waarbij SCN nog de grootste kans kreeg, alleen keeper Poede won het één op één duel met de speler van SCN. Uiteindelijk kon NWVV zich misschien wel tevreden stellen met een punt, alleen had het de voorsprong te makkelijk weggegeven, door zich te veel met de tegenstander en de scheidsrechter te bemoeien, terwijl het voetballend de betere was van SCN. Volgende week speelt NWVV thuis tegen koploper Waskemeer. De wedstrijd begint om 14:30.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond onderuit in Spanje

Tweedeklasser Valthermond vertrok in de vroege ochtend van 2 januari naar Salou voor een ...

Onstwedder Boys heeft geen kind aan Middelstum

Onstwedder Boys heeft op het eigen ‘De Boskamp’ een verdiende overwinning geboekt op Middelstum. ...

Titan en DSZ ’16 houden elkaar in evenwicht

Eerder deze week (dinsdagavond) gingen de beloften van Titan op bezoek bij de beloften ...