Bram Poelman op schot voor SPW

SPWSPW heeft zondag met een klinkende overwinning de aansluiting met de top vijf in 5E weten te behouden. Grote man bij de Knoalsters was Bram Poelman: mede door zijn drie doelpunten werd het 5-0.

Onrustig begin
De wedstrijd begon van beide kanten erg onrustig. Veel passes kwamen niet aan en er werd weinig gecreëerd. Na vijftien minuten werd het spel van de thuisspelende ploeg beter. SPW zette meerdere aanvallen op, maar tot de dertigste minuut werd men niet gevaarlijk: het ontbreken van een goede eindpass was hier de oorzaak van. Drieborg beperkte zich vooral tot het spelen van de lange bal. Na iets meer dan 35 minuten spelen kwam SPW geheel terecht op voorsprong: Erik Meijer was de maker. SPW ging vervolgens driftig op zoek naar meer treffers. In de veertigste minuut was het Bram Poelman die na een goede individuele actie de 2-0 op het bord schoot.

Voorsprong uitbreiden
Ook in de tweede helft was het SPW dat heer en meester was en de gasten kwamen de gehele wedstrijd tot geen enkele uitgespeelde kans. Dit was te danken aan de uitstekend spelende verdediging van SPW. De club uit Stadskanaal bleef kansen creëren om de voorsprong uit te breiden en een einde te maken aan de illusie van Drieborg om terug te komen in de wedstrijd.

Gedecideerd raak
Uiteindelijk kwam in de zestigste minuut de verlossende 3-0: de keeper van Drieborg tastte mis bij een steekbal van Benjamin Eling, waardoor Bram Poelman in een leeg doel raak kon schieten. SPW koos ervoor om te blijven aanvallen, de verdediging van Drieborg had hun handen vol. Uit een vrije trap vanaf ‘randje zestien’ genomen door Bastiaan Hebels werd het 4-0 en ook nu zag de keeper van Drieborg zag er weer niet goed uit. Het laatste woord was wederom voor Poelman. Na een goede lange bal van William van der Sluis kwam hij alleen voor de keeper, waarna hij gedecideerd raak schoot: 5-0.

Prima vervolg
SPW gaf de goede wedstrijd tegen Wedde en prima vervolg door verdiend te winnen van Drieborg. De ploeg uit Stadskanaal zal de volgende wedstrijden tegen onder andere laagvliegers Veelerveen en JVV met vertrouwen tegemoet gaan.