Borger zet Hoogeveen in twintig minuten opzij

borgerWie na twintig minuten de tussenstand van 4-0 zag, moest zich even goed in de ogen wrijven. Het stond er toch echt, want Borger overrompelde Hoogeveen volledig in die beginfase dat als aangeslagen wild oogde. Feitelijk was daarmee de wedstrijd al beslist, al werd het nog heel even spannend in de tweede helft maar echt in gevaar kwam de zege ook weer niet. Borger stapte dan ook met een mooie 5-3 overwinning van het veld.

Scherpe Ottens
Hoe slap en ongeïnspireerd Borger vorige week begon tegen SJS, zo hartstochtelijk en strijdlustig begon het vandaag thuis tegen Hoogeveen. De bezoekers werden overal afgetroefd en kwamen er niet aan te pas tegen de groenwitte brigade die als een stoomwals tekeer ging in die beginfase. Nadat Melvin Ottens na twee minuten spelen al een dot van een kans had laten liggen vond hij even later wel het net. Een cadeautje van sluitpost Ronald Post, want hij schoot de bal tegen de doorlopende Ottens aan deze ketste terug in het doel. Even later was het al weer raak en ditmaal rondde Diederik Oosterwijk bekwaam af, nadat hij op aangeven van Ottens alleen door kon op Post. De ploeg van trainer Rudie Pol oogde aangeslagen en wist zich totaal geen raad met Borger dat even later ook al de 3-0 liet aantekenen via Ottens. De middenvelder werd door Mark Meinema met een splijtende pass bediend en rondde koel af.

00

Hattrick Ottens
In de twintigste minuut voltooide Ottens zijn hattrick toen hij opnieuw vogelvrij kon raak schieten. Bij de bezoekers namen de frustraties al zichtbaar toe en ondanks dat er tal van goede voetballers in het team lopen, waren deze meer bezig met de randzaken dan het voetbal zelf. Hoogeveen mocht daarom ook van geluk spreken dat het in de eerste helft al niet met tien man kwam te staan toen Oosterwijk bij zijn keel werd gegrepen, maar de leidsman gaf voor dit incident slechts geel. Diezelfde Oosterwijk had de score naar 5-0 kunnen en misschien wel moeten tillen, maar zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal belanden. Het enige gevaarlijke wapenfeit dat de gasten leverde kwam pas op slag van rust toen Guido ten Cate knap door de defensie soleerde en de bal net naast schoot.

Tien spelers
Ook in de beginfase van de tweede helft was Borger direct weer dichtbij een treffer en had de score al hoger kunnen zijn. Helaas teisterde Ottens eenmaal het houtwerk en bleef het dus bij 4-0. Na een uur spelen wist Hoogeveen dan ook voor de eerste maal te scoren en deed dit via Ten Cate die een goede actie afrondde. Daarmee kwam er weer enige hoop bij de bezoekers, maar slechts enkele minuten later werd die hoop teniet gedaan toen doelman post Meinema uit het niets natrapte. Er zat voor de arbiter niets anders op dan de doelman met rood van het veld te sturen. Het gekke was echter dat Hoogeveen juist beter ging voetballen met een man minder en Borger juist heel slordig werd en niet op balbezit ging spelen.

Nekslag
Een kwartier voor tijd was het opnieuw Ten Cate die dol troef nadat hij drie man op de achterlijn passeerde en de bal achter doelman Stefan Viel schoot. Even later was er plotseling nog een kans voor Rudolf Lip, maar deze werd gepakt door Viel. Hoogeveen speelde alles of niets en moest dat vijf minuten voor het einde van de wedstrijd bekopen met de definitieve nekslag. Ronald Bulthuis kreeg vanaf eigen helft vrije doortocht naar het doel van Hoogeveen en legde de bal breed op de mee opgekomen Erik Joling, die de bal in het lege doel prikte. Dat Ten Cate diep in de blessuretijd nog zijn derde maakte was alleen nog voer voor de statistieken.