SV Mussel slacht Erica ’86 af

Mussel.jpgNa het dubieus gelijkspel tegen Wagenborger Boys van vorige week trad SV Mussel op eigen Sportpark de Slenk aan tegen Erica ’86. Het is maar liefst negentien jaar geleden dat SV Mussel en Erica’86 bij in de competitie zaten. Een moeilijke middag werd het echter niet: Mussel haalde de dubbele cijfers. Mussel begon voortvarend aan de wedstrijd, want na 45 seconden wist Mussel het net al te vinden. Roy Breedveld had balbezit op links, opende op rechts naar de opkomende Erwin Wijnholds die opdribbelde en de bal panklaar legde op het hoofd van Wim Wubs die raak kopte. De teller stokte uiteindelijk bij 10-1.

Aanval van de dag
Ook Erica ’86 kreeg al vrij snel haar eerste kans. Een lange bal werd achter de verdediging gelegd van de SV. Keeper Patrieck Poker kwam ver zijn doel uit en ranselde de bal voor de voeten van een speler van Erica’86. Deze schoot hoog over en ver naast de goal. Na acht minuten spelen kopte Lars Hemmes de 2-0 binnen uit een corner. Even daarvoor miste Hemmes twee levensgrote kansen, maar hij maakte zijn fouten dus goed. Na zeventien minuten spelen maakte Mussel uit de mooiste aanval van de middag de 3-0. Lars Hemmes zette de aanval op, legde de bal met een mooie voetbeweging goed neer voor Jan Voshart. Deze wist vervolgens de doorgelopen Lars Hemmes weer te vinden die vervolgens als een echte spits afrondde.

Derde hattrick Hemmes
Twee minuten later was Rolf Smidt gevaarlijk nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg vanuit een afgeslagen vrije bal. Smidt schoof de bal richting de lange hoek. Maar de keeper doorzag dit. Ook Mark Mulder wist het net te vinden. Vanuit een corner kwam de bal in het strafschopgebied voor de voeten van Mulder die de bal hard tegen de touwen schoot: 4-0. SV Mussel was echt oppermachtig en voerde de score tot aan de rust op naar 7-0. Jan Voshart wist eerst twee keer te scoren. Zijn eerste schoot Voshart hard met links in en de tweede treffer werd binnen gekopt vanuit een voorzet van Wim Wubs. Ook Lars Hemmes wist nog een keer het net te vinden. Uit een vrije trap van Jan Voshart kopte Lars knap binnen in de verre hoek. Hierdoor maakte Lars alweer zijn derde hattrick van het seizoen.

Debutant Drenth
De tweede helft was aanzienlijk minder aan de kant van de SV. In de eerste minuten werden er nog wel een paar kansen gecreëerd. Mark Mulder, Roy Breedveld en Lars Hemmes kregen mogelijkheden om de score verder op te schroeven, maar allen waren ongelukkig in de afronding. Mussel speelde heel slordig en moest zelfs een tegentreffer incasseren. Achterin was Mussel lang niet scherp en Erica kon zomaar, vanuit het niets de bal over keeper Poker leggen: 7-1. Veel viel er niet te noteren in de twee helft, tot er ongeveer zeventig minuten gespeeld waren. Debuterend invaller Patrick Drenth werd door Richard Wubs diep gestuurd, maar de keeper Erica’86 doorzag dit was eerder bij de bal. De bal werd reglementair gepakt en Drenth sprong over de keeper heen en viel op de grond, zonder voor een strafschop te gaan. Tot ieders verbazing zag de scheidsrechter hier wel een strafschop in. Drenth ging zelf achter de bal staan en schoot de bal in de rechter bovenhoek: 8-1. 

Dubbele cijfers
In de slotfase wist Wim Wubs nog te scoren. De ingevallen Nik Groenewold maakte een knappe actie aan de linkerkant. Hij passeerde en zijn tegenstander door de bal door zijn benen te spelen en gaf goed voor. Wim Wubs kon bij de tweede paal de 9-1 binnenglijden. In de laatste seconden van de wedstrijd maakte Richard Wubs er 10-1 van. Patrick Drenth zocht de achterlijn op en legde de bal terug op Nik Groenewold. Deze schoot in en Richard Wubs zette nog net zijn teen er tegenaan.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: SC Stadskanaal – Helpman in 1 minuut

SC Stadskanaal leek op weg naar een overwinning op Helpman, maar de gasten kwamen ...

De Treffer ’16 verliest ook van Eext

De Treffer '16 staat nog altijd op nul punten, Eext bleek zondag ook te ...