SJS is eindelijk van de nul af

SJSEindelijk, maar toch: na vijf competitieduels is SJS van de ‘hatelijke nul’ af. In en tegen Hollandscheveld speelde SJS een zeer verdienstelijke wedstrijd, verdiende het wellicht wat meer, maar was een ieder blij met het eerste competitiepunt: 1-1. Dat er aan het einde van de rit een punt viel bij te schrijven was zeker niet aan de beginfase af te leiden. Hollandscheveld liet er geen gras over groeien, zette SJS meteen flink onder druk en creëerde kansen. Marthyn van der Zande, die de geblesseerde Wouter Rozema verving, stond echter op zijn post.

Zoeken naar strijdplan
Maar ook Van der Zande was in de zesde minuut kansloos. De SJS-defensie kreeg de bal niet weg, Thom Koopman raapte deze op en schoot op fraaie wijze de bal in de rechter kruising. De aanvalsdrang van het ‘andere oranje’ hield tot de twintigste minuut aan. Daarna stabiliseerde het duel en meldde SJS zich voor het doel van Hollandscheveld-keeper Lars Jonkman. Na twee vlotte combinaties over de zijkant was de voorzet niet van dien aard om tot scoren te komen. Frank Venema probeerde het een keer van afstand, maar schoot ruim naast. Nog even drong de thuisploeg weer aan om voor rust het duel naar zich toe te trekken, maar tevergeefs: Hollandscheveld ging met een 1-0 voorsprong rusten en SJS moest op zoek naar een geschikt strijdplan voor de tweede helft.

Jan Springer heeft zojuist de 1-1 op het scorebord gezet… (foto’s: Brigitte de Wijk)

Aanvallers aan het werk
Deze werd gevonden. Hoewel de blauwe brigade voor de thee al hard werkte, was het voetballend alles behalve optimaal. Niet zelden werd de bal naar voren geknald om zodoende aanvallers Johan van Klinken en Ronald Zuidema aan het werk te zetten. Het waren de verdedigers van de oranjehemden die over het algemeen heersten in de lucht. Zoals gezegd, SJS deed er een schepje bovenop en won de meeste duels. In het vervolg na de balverovering werd meer en meer de voetballende oplossing gezocht. De terechte gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven.

Remise met perspectief
Frank Venema legde aan voor een vrije bal en legde deze op het hoofd van Jan Springer. Met een merkwaardige, maar uiterst effectieve, ‘halve-draai-kopbal’ knikte Springer de bal onhoudbaar in de lange hoek achter Jonkman. De gasten hadden daarna de organisatie goed staan en hielden vast aan eerder beschreven strijdplan. Het was wel opletten geblazen voor de tegenstoot van Hollandscheveld onder aanvoering van Stefan Benjamins en Ralph de Jonge. Laatstgenoemde zag zijn inzet door de benen van Van Der Zande voorlangs schuiven. SJS verliet met opgeheven hoofd het veld en hoewel één wedstrijd geen garantie is, bood deze wél perspectief.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal wint in vermakelijke wedstrijd van WKE ’16

Stadskanaal boekte een ruime zege op WKE '16 en kan daardoor weer de blik ...

Gieterveen verschaft zichzelf lucht

Gieterveen heeft zichzelf wat meer lucht verschaft door een klinkende 4-1 overwinning op Kwiek ...