Sterk Sellingen doet zichzelf tekort

SellingenSellingen trof afgelopen weekend de ongeslagen koploper WEO in Woldendorp en met een achterstand van vier punten was het zaak om niet verder achterop te raken. Maar ondanks enkele mooie kansen voor de ploeg van Arend Scholtens ging zij weer puntloos huiswaarts. Ondanks de nederlaag toonde de oefenmeester zich wel tevreden: “In de vorm waarin wij nu verkeren gaan wij zeker meedoen om de bovenste plaatsen, de competitie duurt nog twintig wedstrijden!”

Stijgende lijn
De jonge geel-zwarte brigade laat de laatste weken een duidelijk stijgende lijn zien qua spel en liet dit ook deze middag weer zien. WEO had vanaf het begin vrijwel niets in te brengen en Sellingen dicteerde het spel. Zij regen een aantal grote kansen aaneen, maar net als in de laatste weken werden hiervan velen gemist. De thuisploeg kon eigenlijk niet anders dan op de counter spelen en dus was het wel oppassen voor de Sellingers. Echter stond de verdediging goed en werden in de eerste 45 minuten slechts twee kansen weggegeven. Deze werden beide niet benut, waardoor men de rust in ging met 0-0.

Mooiste kansen
WEO probeerde na rust de wedstrijd te doen kantelen, maar ook nu combineerde Sellingen er lustig op los en werden de mooiste kansen gemist. WEO kwam niet verder dan het spelen van de lange bal, hetgeen in de 74e minuut resulteerde in de 1-0, geheel tegen de verhouding in. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd werd het zelfs 2-0 en daarmee was de wedstrijd beslist. De aansluitingstreffer van Ynze Komduur uit een vrije trap kwam te laat en hierdoor werd er met 2-1 verloren.