Onstwedder Boys terug bij af

OnstweddeHet leek erop dat Onstwedder Boys de stijgende lijn te pakken had. Uit de laatste drie wedstrijden werden zeven punten behaald, waardoor de manschappen van Fokke de Jonge vol goede moed afreisden naar Boerakker. Waar vooraf gehoopt werd op drie punten, stonden de Boys na negentig minuten met lege handen. Boerakker won verdiend met 3-0.

Afgeladen sportpark
Op een afgeladen sportpark troffen de twee teams elkaar voor het eerst in de historie. Deze hoge bezoekersaantallen hadden overigens niets te maken met de thuiswedstrijd van de plaatselijke voetbalvereniging, maar enkel met de jaarlijkse survivalrun die deze zaterdag in Boerakker georganiseerd werd. De promovendus probeerde vanaf het begin brutaal de aanval te zoeken en dwong de bezoekers de eerste minuten terug op eigen helft. Toch was de eerste mogelijkheid voor Onstwedder Boys. Een diepe bal van Taco Koudstaal werd onderschat door de laatste linie van Boerakker, maar Peter Orsel slaagde er niet in om de keeper te verschalken.

Misverstand
De gastheren lieten aan hun spel merken dat het snel op zoek wilde naar een goal en via de rappe Menco Oedzes kwamen er ook kansjes voor de thuisclub. De 1-0 viel kort daarna. Een misverstand tussen Sven Jaegers en Harm Jan Wilzing leidde tot balverlies en via een hard schot in de bovenhoek opende Rutger van der Veen de score. In het restant van de eerste helft probeerde Onstwedde iets te forceren, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Onstwedder Boys verloor de duels, leed veel balverlies en creëerde weinig kansen. De dreiging die er kwam, moest komen van Gerko Scheper.

Weinig dreiging
De jongeling liet zich zo nu en dan zien met een individuele actie, maar deze kregen telkens geen goed vervolg. Boerakker bleef bij de les en wachtte rustig op het moment om de score uit te breiden. Dit lukte dan ook na 65 minuten en even later werd het zelfs 3-0 voor de thuisploeg. Onstwedder Boys mocht nog van geluk spreken dat een doelpunt in de slotfase afgekeurd werd wegens buitenspel, waardoor de marge op drie bleef staan. Al met al een zeer verdiende overwinning voor Boerakker, waardoor Onstwedder Boys zichzelf nu terugvindt op de achtste plek in de competitie.