Gasselternijveen pakt punt bij VIOS

Gasselternijveen is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen VIOS. De rood-witten, die zich afgelopen zomer aardig versterkt hebben, maakten in de tweede helft een achterstand goed en hadden kans op meer. Met een punt waren zij de morele winnaar in Oosterhesselen.

Wessel Koomans was trefzeker namens Gasselternijveen (foto: Esme Hemmes)

Slordig balverlies

Al vroeg in de wedstrijd hadden de Nieveensters op voorsprong moeten komen. Eerst stuitte Rick Bokhorst vanaf vijf meter op de keeper en uit de daarop volgende scrimmage werd ook niet gescoord. VIOS werd daarna beter en stichtte gevaar middels lange ballen. Na iets meer dan een half uur spelen kwamen zij op voorsprong, na slordig balverlies van Kevin Hemmes op het middenveld.

Deuring voor Bokhorst

Tien minuten voor rust greep trainer Katoen in door de ongelukkig spelende Bokhorst te wisselen voor Jeroen Deuring. Dit leverde het gewenste effect op, want de roodhemden werden sterker en kregen kansen via Artor Polloshka en Wessel Koomans. Vijf minuten voor rust leek Nieveen een penalty te krijgen na een handsbal, ware het niet dat de scheidsrechter anders besloot.

Koomans maakt gelijk

In de tweede helft was Gasselternijveen de bovenliggende partij. Na ruim een uur spelen kregen zij wederom geen penalty toen Jochem van Klaveren uit balans werd gebracht en even later schoot VIOS op de lat. De gasten kwamen hiermee goed weg en halverwege de tweede helft kwamen zij op gelijke hoogte via een vrije bal van Koomans.

Stift naast

In het restant van de wedstrijd had Gasselternijveen nog de volle buit kunnen pakken. Hemmes en Van Klaveren misten één op één met de keeper en ook de ingevallen Michael van Gilsbeek had de wedstrijd kunnen beslissen. Laatstgenoemde zag zijn stift echter naast gaan en zodoende eindigde het duel in 1-1.